Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Με αναμορφωτή Μπιέλσα ονειρεύεται μέχρι και... την κούπα»: Η «μεταμόρφωση» της Ουρουγουάης οφείλεται σε αυτόν! (video)

tags :
«Με αναμορφωτή Μπιέλσα ονειρεύεται μέχρι και... την κούπα»: Η «μεταμόρφωση» της Ουρουγουάης οφείλεται σε αυτόν! (video)
Η φάση των ομίλων του Copa America ολοκληρώθηκε και όλα είναι έτοιμα για τα προημιτελικά. Μία από τις ομάδες που κατάφερε και ξεχώρισε ήταν αδιαμφισβήτητα η Ουρουγουάη, που με τον Μαρσέλο Μπιέλσα στον πάγκο της φαντάζει ικανή να φτάσει μέχρι την κατάκτηση της διοργάνωσης!

Η Ουρουγουάη έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα του κόσμου με τις εμφανίσεις της στο Copa America, άλλωστε πολύ είναι και αυτοί που πλέον την θεωρούν και ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης!

H «γαλάζια» θα κυνηγήσει το πρώτο της τρόπαιο μετά το 2011. Φυσικά, η «μεταμόρφωση» της οφείλεται κατά κύριο λόγο στον Μαρσέλο Μπιέλσα, αφού από την ημέρα που έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας έκανε τα αδύνατα να φαντάζουν δυνατά!  

Ο Αργεντίνος υπέγραψε το συμβόλαιό του τον Μάιο του 2023 και έκτοτε έχει μία ήττα σε εννιά επίσημους αγώνες! Κάτι που γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστούμε πως έγινε ο πρώτος προπονητής της Ουρουγουάης που κερδίζει την Βραζιλία και την Αργεντινή σε συνεχόμενες αναμετρήσεις από το 1960!  

Αξιοζήλευτη είναι και η πορεία του στην φετινή διοργάνωση του Copa America, αφού η Ουρουγουάη έχει σκοράρει συνολικά εννιά γκολ στην φάση των ομίλων περισσότερα από όσα είχε σκοράρει στις προηγούμενες τέσσερις εκδοχές της διοργάνωσης, χωρίς να έχει ολοκληρώσει ακόμα την πορεία της!

Μάλιστα, το τελευταίο γκολ που πέτυχε είναι και αυτό που άφησε την διοργανώτρια Αμερική (0-1, 02/07) εκτός συνέχειας, κάνοντας η ίδια το 3/3 στον όμιλό της μετά από 65 ολόκληρα χρόνια!

O 68χρονος είναι υπεύθυνος και  για την αγωνιστική ανάκαμψη και πολλών ποδοσφαριστών και κυρίως του Ντάργουιν Νούνιες που πριν την έλευση του Μπιέλσα δυσκολευόταν να σκοράρει. Ενδεικτικό αυτού, είναι ότι σε 16 αγώνες είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις τρεις φορές!

Όλα όμως άλλαξαν και πλέον με τον Αργεντίνο στο «τιμόνι» της ομάδας δεν έχει σταματήσει να βλέπει το όνομά του στον φωτεινό πίνακα των σκόρερ!  

Φυσικά, πλέον η Ουρουγουάη έχει κάθε δικαίωμα να «ονειρεύεται» την κούπα, μιας και με τον Μπιέλσα στον πάγκο της φαίνεται πως είναι έτοιμη να την σηκώσει! Ωστόσο, στα προημιτελικά θα βρει απέναντί της την πανίσχυρη Βραζιλία (07/07, 04:00) στο πρώτο δυνατό τεστ που θα κληθεί να δώσει η ομάδα του Αργεντίνου τεχνικού!

Διονύσης Καλαϊζής 

Πηγή: www.bnsports.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης