Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτικό μήνυμα στο Euro 2024 – Κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν κατά των «εξτρεμιστών» ο Kylian Mbappé

Πολιτικό μήνυμα στο Euro 2024 – Κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν κατά των «εξτρεμιστών» ο Kylian Mbappé
Ο σέντερ μπακ της Λίβερπουλ και της Γαλλίας, Ibrahima Konaté, δήλωσε ότι «ανησυχεί» από την πολιτική κατάσταση στη χώρα του
Σε μια πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο αρχηγός της γαλλικής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Kylian Mbappé, προτρέποντας τους Γάλλους να ψηφίσουν και να ανατρέψουν τα «καταστροφικά» αποτελέσματα του πρώτου γύρου.
«Περισσότερο από ποτέ, ήρθε η ώρα να ψηφίσουμε. Είναι πραγματικά επείγον», είπε ο Mbappé κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενόψει του προημιτελικού του Euro 2024 της Παρασκευής των Les Bleus εναντίον της Πορτογαλίας.
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα μας στα χέρια αυτών των ανθρώπων», πρόσθεσε.
«Ελπίζουμε… ότι όλοι θα κινητοποιηθούν και θα ψηφίσουν τη σωστή πλευρά».
Πριν από τον πρώτο γύρο, ο Mbappé περιέγραψε τις βουλευτικές εκλογές ως «κρίσιμη στιγμή», καλώντας τους ανθρώπους να «ψηφίσουν εναντίον των εξτρεμιστών που θέλουν να διχάσουν τη χώρα».
Την περασμένη Κυριακή, το ακροδεξιό Εθνικό Ράλι της Marine Le Pen και του Jordan Bardella και οι σύμμαχοί τους απέκτησαν το προβάδισμα στον πρώτο γύρο των εκλογών με περισσότερο από 31% των ψήφων.
Τώρα ελπίζουν να αποκτήσουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Άλλοι παίκτες της γαλλικής εθνικής ομάδας αντιτάχθηκαν επίσης έντονα στην ακροδεξιά.
Ο αμυντικός της FC Barcelona, Jules Koundé, χαρακτήρισε το National Rally «ένα κόμμα που βασίζεται στο μίσος για τους άλλους, στην παραπληροφόρηση και του οποίου τα λόγια έχουν σχεδιαστεί για να μας κάνουν διακρίσεις και να μας διχάσουν».
Ο σέντερ μπακ της Λίβερπουλ και της Γαλλίας, Ibrahima Konaté, δήλωσε ότι «ανησυχεί» από την πολιτική κατάσταση στη χώρα του, προσθέτοντας ότι λυπάται για τις διακρίσεις σε βάρος μουσουλμάνων και μεταναστών.
«Οι γονείς μου είχαν δουλειές ως καθαριστές και όταν βλέπω ότι δεν σεβόμαστε τέτοιου είδους ανθρώπους που έχουν δώσει την ζωή τους για τη Γαλλία, με στεναχωρεί», είπε ο Konaté.
Ενώ η Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δήλωσε ότι θα παραμείνει ουδέτερη και ζήτησε από τους πολιτικούς να μην χρησιμοποιούν την εικόνα της γαλλικής ομάδας για τους δικούς τους σκοπούς, ο πρόεδρός της, Philippe Diallo, είπε στη Ouest-France ότι είχε «ευαισθητοποιηθεί» από τον Konaté.
«Το γενικό πλαίσιο είναι φυσικά ανησυχητικό. Κανονικά, το μόνο για το οποίο θα συζητούσαμε είναι το Euro και η απόδοση της γαλλικής ομάδας», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης