Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρωσικές δυνάμεις αυξάνουν την παρουσία τους στην περιφέρεια Sumy – Αυξάνονται οι μονάδες δολιοφθοράς

Οι ρωσικές δυνάμεις αυξάνουν την παρουσία τους στην περιφέρεια Sumy – Αυξάνονται οι μονάδες δολιοφθοράς
Οι ρωσικές ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης εισήλθαν στην Oleksandrivka και την Popivka στην περιφέρεια Sumy
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις δραστηριότητες δολιοφθοράς και αναγνώρισης κατά μήκος της διεθνούς συνοριακής περιοχής στη βορειοανατολική Ουκρανία στις 6 Ιουλίου.
Οι ρωσικές ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης εισήλθαν στην Oleksandrivka και την Popivka στην περιφέρεια Sumy (βορειοδυτικά του Zolochiv και απευθείας στα σύνορα με την Belgorod) και οι ουκρανικές δυνάμεις δεν είναι πλέον παρούσες στους δύο οικισμούς.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν ξεκινήσει επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πρόσφατα θέσεις στο Sotynytskyi Kozachok (βόρεια του Zolochiv και απευθείας στα σύνορα με την περιφέρεια Belgorod).
Οι ρωσικές δραστηριότητες δολιοφθοράς και αναγνώρισης στοχεύουν πιθανώς να προσελκύσουν και να αποσταθεροποιήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις κατά μήκος ενός ευρύτερου μετώπου στη διεθνή συνοριακή περιοχή, αν και αυτή η δραστηριότητα μπορεί να προμηνύει μελλοντικές ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 26 Μαΐου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν μια ομάδα απροσδιόριστου μεγέθους κοντά στα ουκρανικά σύνορα 90 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Kharkiv σε προετοιμασία για νέες επιθετικές ενέργειες.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν επιθετικές επιχειρήσεις από αυτήν την περιοχή προς τα νότια προς την κατεύθυνση των Zolochiv και Bohodukhiv, δύο ουκρανικών πόλεων βορειοδυτικά της πόλης Kharkiv εντός 25 χιλιομέτρων από τα διεθνή σύνορα ή προς τα δυτικά προς την κατεύθυνση των οικισμών κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου P-45 που συνδέει το Bohodukhiv με την πόλη Sumy.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να δημιουργήσουν επιχειρησιακή ασάφεια σχετικά με την κατεύθυνση που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν επιθετικές επιχειρήσεις προκειμένου να αποπροσανατολίσουν περαιτέρω τις ουκρανικές δυνάμεις και στις δύο κατευθύνσεις.
Πρόσφατη ρωσική δραστηριότητα δολιοφθοράς και αναγνώρισης σημειώθηκε και προς τις δύο κατευθύνσεις και πιθανότατα προορίζεται να υποστηρίξει τις ρωσικές προσπάθειες να δημιουργήσει επιχειρησιακή ασάφεια στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης