Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών: Απογοητευτική η αντίδραση του Ρώσου πρέσβη στην απόφαση για προμήθεια F-16 στην Ουκρανία

Ολλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών: Απογοητευτική η αντίδραση του Ρώσου πρέσβη στην απόφαση για προμήθεια F-16 στην Ουκρανία
«Αυτό δείχνει ότι η Ρωσία δεν είναι έτοιμη να βρει μια λύση στη σύγκρουση, είναι απλώς απειλητική και δεν το εγκρίνουμε αυτό», ανέφερε ο Veldkamp
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Caspar Veldkamp, χαρακτήρισε «απογοητευτική» την αντίδραση του Ρώσου Πρέσβη στην απόφαση της Χάγης να εκδώσει άδεια εξαγωγής 24 μαχητικών F-16 στην Ουκρανία, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι NOS.
«Αυτό δείχνει ότι η Ρωσία δεν είναι έτοιμη να βρει μια λύση στη σύγκρουση, είναι απλώς απειλητική και δεν το εγκρίνουμε αυτό», ανέφερε ο υπουργός Caspar Veldkamp.
Ο Veldkamp χαρακτήρισε την απάντηση της πρεσβείας «απογοητευτική απάντηση».
Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ολλανδία δήλωσε στο RIA Novosti ότι η Μόσχα θεωρεί την απόφαση της Χάγης ως συνειδητή κίνηση προς την κλιμάκωση της σύγκρουσης και την αποσταθεροποίηση της κατάστασης.
Τόνισε ότι τα μαχητικά F-16, καθώς και τα αεροδρόμια από τα οποία απογειώνονται, θα θεωρούνται από τη Μόσχα ως νόμιμοι στόχοι κατά τη διάρκεια της μάχης.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης