Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Βόμβα» μεγατόνων στο ΠΑΣΟΚ: Δύο στελέχη του κόμματος στη σπείρα εκβιαστών - Σιγή Ανδρουλάκη

«Βόμβα» μεγατόνων στο ΠΑΣΟΚ: Δύο στελέχη του κόμματος στη σπείρα εκβιαστών - Σιγή Ανδρουλάκη
Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Σχετικά Άρθρα
Η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ έκανε γνωστό πως δύο μέλη του κόμματος εμπλέκονται στη σπείρα που φέρεται να εκβίαζε μαγαζάτορες και ανέστειλε έτσι την κομματική τους ιδιότητα.
Ειδικότερα, τα δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες και αποκόμιζε χρηματικά ποσά με αντάλλαγμα την αποφυγή ελέγχων και τη διαγραφή παραβάσεων παραβάσεις.
Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 14 άτομα, ανάμεσά τους και υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων.
Ο «τζίρος» του φέρεται να ξεπερνάει τις 700.000 ευρώ ανά έτος.
Ο πρώτος εμπλεκόμενος είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ ΥΠΠΟ και πρώην πρόεδρος ΠΟΕ ΥΠΠΟ.
Ο δεύτερος είναι αναπληρωτής γραμματέας τομέα πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος ενιαίου συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής Στερεάς και Νήσων.
Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης, ενημέρωσε σχετικώς τα δύο μέλη για την αναστολή, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας.
Σημειώνεται πως τα ίδια άτομα τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων και από το υπουργείο Πολιτισμού.

Η σχετική ανακοίνωση:

«​Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια του εγγράφου που απεστάλη σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του Υπουργείου, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής».

Η σπείρα 

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες, στη σπείρα συμμετείχαν δεκάδες άτομα με τις αρχές να προχωρούν στη σύλληψη 14 κατηγορυμένων, ενώ συνολικά έχουν αποδοθεί κατηγορίες σε 22 άτομα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης