Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς η Hezbollah προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις υποκλοπές του Ισραήλ – Οι νέες τεχνολογίες καθορίζουν την έκβαση του πολέμου

Πώς η Hezbollah προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις υποκλοπές του Ισραήλ – Οι νέες τεχνολογίες καθορίζουν την έκβαση του πολέμου

Τι συμβαίνει με τις τηλεπικοινωνίες της οργάνωσης

Σχετικά Άρθρα
Κωδικοποιημένα μηνύματα.
Σταθερά τηλέφωνα.
Pagers.
Μετά τη δολοφονία ανώτερων διοικητών σε στοχευμένες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, η υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανική μαχητική ομάδα, Hezbollah, χρησιμοποιεί ορισμένες στρατηγικές χαμηλής τεχνολογίας για να προσπαθήσει να αποφύγει την εξελιγμένη τεχνολογία επιτήρησης του εχθρού της, ανέφεραν ενημερωμένες πηγές στο Reuters.
Χρησιμοποιεί επίσης τη δική της τεχνολογία – drones – για να μελετήσει και να επιτεθεί στις δυνατότητες συλλογής πληροφοριών του Ισραήλ σε αυτό που ο ηγέτης της Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, περιέγραψε ως τυφλή στρατηγική του Ισραήλ.

Υποκλοπές

Οι πλευρές ανταλλάσσουν πυρά από τότε που ο Παλαιστίνιος σύμμαχος της Hezbollah στη Λωρίδα της Γάζας, η Hamas, μπήκε σε πόλεμο με το Ισραήλ τον Οκτώβριο.
Ενώ οι μάχες στα νότια σύνορα του Λιβάνου παρέμειναν σχετικά περιορισμένες, οι εντεινόμενες επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες ενέτειναν την ανησυχία ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πόλεμο πλήρους κλίμακας.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει και τις δύο πλευρές των συνόρων.
Τα ισραηλινά χτυπήματα έχουν σκοτώσει περισσότερους από 330 μαχητές της Hezbollah και περίπου 90 αμάχους στον Λίβανο, σύμφωνα με απολογισμούς του Reuters.
Το Ισραήλ λέει ότι οι επιθέσεις από τον Λίβανο έχουν σκοτώσει 21 στρατιώτες και 10 πολίτες.
Η Hezbollah έχει μάθει από τις απώλειές της και προσάρμοσε τις τακτικές της ως απάντηση, ανέφεραν στο Reuters έξι πηγές που γνωρίζουν τις επιχειρήσεις της ομάδας, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσουν ευαίσθητα θέματα ασφάλειας.
Τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της τοποθεσίας ενός χρήστη, έχουν απαγορευτεί από το πεδίο της μάχης προς όφελος περισσότερων ντεμοντέ μέσων επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων τηλεειδοποιητών και ταχυμεταφορών που παραδίδουν λεκτικά μηνύματα αυτοπροσώπως, ανέφεραν δύο από τις πηγές.
Η Hezbollah χρησιμοποιεί επίσης ένα ιδιωτικό δίκτυο τηλεπικοινωνιών σταθερής γραμμής που χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, ανέφεραν τρεις πηγές.
Σε περίπτωση που ακουστούν συνομιλίες, οι κώδικες - λέξεις χρησιμοποιούνται για όπλα και χώρους συναντήσεων, σύμφωνα με άλλη πηγή που γνωρίζει τα logistics της ομάδας.
Αυτά ενημερώνονται σχεδόν καθημερινά και παραδίδονται στις μονάδες μέσω ταχυμεταφορών, είπε η πηγή.
«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια μάχη στην οποία οι πληροφορίες και η τεχνολογία είναι βασικά μέρη», δήλωσε Λιβανέζος αναλυτής κοντά στην οργάνωση.
"Όμως όταν αντιμετωπίζετε ορισμένες τεχνολογικές εξελίξεις, πρέπει να επιστρέψετε στις παλιές μεθόδους - τα τηλέφωνα, τις διαπροσωπικές επικοινωνίες ... οποιαδήποτε μέθοδος σας επιτρέπει να παρακάμψετε την τεχνολογία."
Το γραφείο μέσων ενημέρωσης της Hezbollah είπε ότι δεν σχολίασε τους ισχυρισμούς των πηγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης