Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικός πύραυλος Iskander κατέστρεψε ουκρανική στρατιωτική στήλη με 20 οχήματα στην περιοχή Sumy

Ρωσικός πύραυλος Iskander κατέστρεψε ουκρανική στρατιωτική στήλη με 20 οχήματα στην περιοχή Sumy
Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά, η στρατιωτική στήλη του Ουκρανικού στρατού εντοπίστηκε από ρωσικά αναγνωριστικά UAV κοντά στο χωριό Stetskovka στην περιοχή Sumy
Ένα χτύπημα ακριβείας του ρωσικού πυραύλου Iskander κατέστρεψε μια στρατιωτική στήλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Sumy.
Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά, η στρατιωτική στήλη του Ουκρανικού στρατού εντοπίστηκε από ρωσικά αναγνωριστικά UAV κοντά στο χωριό Stetskovka στην περιοχή Sumy.
Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων, καταστράφηκαν 20 στρατιωτικά οχήματα και έως και 65 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν.
Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αποφάσισε να στείλει ενίσχυση στη συνοριακή περιοχή Sumy ως απάντηση σε μια σειρά ρωσικών χερσαίων στρατιωτικών επιχειρήσεων πέρα από τα σύνορα.
Στις 7 Ιουλίου, ρωσικές και ουκρανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι ρωσικές αναγνωριστικές ομάδες πέρασαν τα σύνορα και πήραν τον έλεγχο των χωριών Popovka και Aleksandrovka. Νωρίτερα, την 1η Ιουλίου, είχαν αναφερθεί παρόμοιες ρωσικές επιθέσεις στα χωριά Zhuravka και Veselovka.
Οι μικρής κλίμακας ρωσικές επιχειρήσεις στους συνοριακούς οικισμούς αναγκάζουν τον ουκρανικό στρατό να σπαταλήσει πολύτιμα αποθέματα και να ενισχύσει τις θέσεις του σε νέες γραμμές του μετώπου.

Οι Ρώσοι τους διαλύουν, πρωτοφανείς καταστροφές σε στρατιωτικές υποδομές

Το βράδυ της 9ης Ιουλίου, ένα νέο κύμα ρωσικών επιδρομών κατέστρεψε στόχους σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.
Μπαράζ εκρήξεων χτύπησαν σε όλη τη χώρα.
Αρκετά ρωσικά χτυπήματα αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στη νότια περιοχή της Οδησσού.
Μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη της Οδησσού.
Περισσότερα ρωσικά πλήγματα στόχευσαν την πόλη-λιμάνι του Ilyichevsk (Chernomorsk), έναν από τους τοπικούς κόμβους εφοδιασμού που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά όπλων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Οι ουκρανικές αρχές δεν αποκαλύπτουν τους στόχους αλλά τα πλάνα που γυρίστηκαν στην περιοχή επιβεβαίωσαν την καταστροφή τους.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, οι ρωσικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να στοχεύσουν τα σημεία ανάπτυξης ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, τα χτυπήματα συντονίστηκαν από το ρωσικό αναγνωριστικό UAV που κινηματογράφησε τα αποτελέσματα της επίθεσης.
Λίγο αργότερα, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ένα κύμα ρωσικών επιδρομών στην περιοχή της Poltava.
Οι κάτοικοι της περιοχής κινηματογράφησαν εκρήξεις.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν την καταστροφή βιομηχανικής εγκατάστασης.
Στις εγκαταστάσεις ξέσπασε μεγάλη φωτιά. Οι ντόπιοι κατήγγειλαν ότι υπήρχε μια επίμονη μυρωδιά χημικών στην περιοχή .
Το απόγευμα, περισσότερα ρωσικά χτυπήματα αναφέρθηκαν στην πόλη Kramatorsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και στη συνοριακή περιοχή Sumy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης