Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Στα 18,15 δισ. δολ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη το β' τρίμηνο 2024, μετά τη συμφωνία με τη Visa

JP Morgan: Στα 18,15 δισ. δολ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη το β' τρίμηνο 2024, μετά τη συμφωνία με τη Visa
Tα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) αυξήθηκαν κατά 4%, στα 22,9 δισ. δολάρια

Στα 18,15 δισ. δολ., ή 6,12 δολάρια ανά μετοχή, αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της JP Morgan για το β' τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με 14,47 δισ. δολάρια ή 4,75 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα κέρδη της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας αυξήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο, με ενισχυμένες τις προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής και λογιστικό κέρδος 8 δισ. δολαρίων μετά τη συμφωνία ανταλλαγής μετοχών με τη Visa, το μεγαλύτερο δίκτυο πληρωμών στον κόσμο.
Οι τράπεζες επενδύσεων επωφελήθηκαν από την αναζωπύρωση της δραστηριότητας άντλησης κεφαλαίων τόσο στις αγορές χρέους όσο και στις αγορές μετοχών, σημειώνει το Reuters.
Οι τράπεζες της Wall Street έχουν επίσης άνοδο στα έσοδα από προμήθειες που οφείλονται στην παροχή συμβουλών σε συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών, σε μια συγκυρία που οι εταιρείες αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την ικανότητα της αμερικανικής οικονομίας να αποφύγει μια μεγάλη ύφεση.
Οι προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν 50%, σε σύγκριση με μια χαμηλή βάση, υψηλότερες 25% έως 30% σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψη της εταιρείας.
Η JP Morgan επέκτεινε επίσης τα κέρδη της από τον δανεισμό, με τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) - τη διαφορά μεταξύ κερδών από δάνεια και καταθέσεις - να αυξάνονται κατά 4%, στα 22,9 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης