Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο Macron μετά τη συντριβή στις εκλογές, θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση Attal (Πρωθυπουργός) στις 16 Ιουλίου

Γαλλία: Ο Macron μετά τη συντριβή στις εκλογές, θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση Attal (Πρωθυπουργός) στις 16 Ιουλίου
Ο Macron προτίθεται να κάνει δεκτή την παραίτηση της κυβέρνησης Attal την Τρίτη 16 Ιουλίου, μετά το τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών
Δεκτή αναμένεται να γίνει η παραίτηση του Γάλλου πρωθυπουργού Gabriel Attal από τον πρόεδρο Macron στις 16 Ιουλίου, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Attal υπέβαλε για πρώτη φορά την παραίτησή του την επομένη των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της Δευτέρας 8 Ιουλίου αλλά εκείνη δεν είχε γίνει δεκτή.
Ο Macron πλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα του francetvinfo, προτίθεται να κάνει δεκτή την παραίτηση του και της κυβέρνησης Attal την Τρίτη 16 Ιουλίου, μετά το τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών.
Ο Attal υπέβαλε για πρώτη φορά την παραίτησή του την επομένη του δεύτερου γύρου των πρόωρων βουλευτικών εκλογών τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, αλλά ο αρχηγός του κράτους αρνήθηκε, ζητώντας του να παραμείνει «προς το παρόν, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα της χώρας».
Στη συνέχεια, υπέβαλε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ομάδας της Αναγέννησης στην Εθνοσυνέλευση.
Το μεσημέρι της Παρασκευής 12/7, που έληγε η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων, ο Attal ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.
Σημειώνεται ότι στις 18 Ιουλίου αρχίζει η 17η νομοθετική περίοδος με την εκλογή του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης