Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Τα ψέματα και οι προβοκάτσιες τελείωσαν, απαιτούμε από τον ΟΗΕ τη λίστα με τους νεκρούς της Bucha

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Τα ψέματα και οι προβοκάτσιες τελείωσαν, απαιτούμε από τον ΟΗΕ τη λίστα με τους νεκρούς της Bucha
O επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ότι η Ρωσική Ομοσπονδία μέσω ΟΗΕ θα φέρει συστηματικά στο φως όλους τους χειρισμούς της Δύσης γύρω από το ουκρανικό
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov ανακοίνωσε τα σχέδια της Ρωσίας για την περίοδο της προεδρίας της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι θα λάμψει όλη η αλήθεια σε σχέση με τα ψέματα και τις προβοκάτισες από την πλευρά της Δύσης.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία, μέσω ΟΗΕ, θα φέρει συστηματικά στο φως όλους τους χειρισμούς της Δύσης σε σχέση όχι μόνο με τη Μόσχα, αλλά και με άλλες χώρες.
Μάλιστα, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την κοινή πρόκληση Δύσης και Ουκρανίας, τα ψέματα και τις προβοκάτσιες σχετικά με τα γεγονότα της Bucha τον Απρίλιο του 2022.
«Φυσικά, θα μιλήσουμε για το πώς η Δύση προσπαθεί να χειραγωγήσει τους πάντες και τα πάντα. Θα μου αρκεί να ακούσω τι λένε στην ερώτηση που τέθηκε για δέκατη φορά, αν είναι δυνατόν να δω τη λίστα με τα άτομα των οποίων τα πτώματα παρουσιάστηκαν στο Bucha από ανταποκριτές του BBC», τόνισε σχετικά ο Lavrov σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Pavel Zaroubin.
Επιπλέον, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επεσήμανε ότι διάφορα είδη τραγωδιών συμβαίνουν στην Ουκρανία, οι οποίες στη συνέχεια καλύπτονται ευρέως στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, ακριβώς στις περιόδους πριν από ορισμένα σημαντικά διεθνή γεγονότα.
Ακουλούθως, ο υπουργός εξωτερικών ευχαρίστησε τους Ρώσους δημοσιογράφους, τους εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Άμυνας, που εκθέτουν αυτές τις ψευδείς ειδήσεις, παρέχουν σαφείς αποδείξεις και δεν επιτρέπουν στη Δύση και το Κίεβο να προβάλλουν χωρίς ανταπόκριση την «αλήθεια» τους.
Νωρίτερα, η Pravda ανέφερε πως ο Lavrov ζητούσε εδώ και καιρό από την Ουκρανία και τη Δύση λίστες με άτομα που φέρεται να σκοτώθηκαν στη λεγόμενη σφαγή της Bucha.
Για την ακρίβεια, εξέφρασε αυτό το αίτημα ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022, σχεδόν πριν από δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης