Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Το βλέμμα στη σύσκεψη για τις τιμές ενέργειας – Πτωτικό άνοιγμα δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα

Χρηματιστήριο: Το βλέμμα στη σύσκεψη για τις τιμές ενέργειας – Πτωτικό άνοιγμα δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες παρά το γεγονός ότι ο Dow Jones έκλεισε με νέα άνοδο και πάνω από τις 40.000 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
Στην Κυβερνητική σύσκεψη θα είναι στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών, καθώς οι πληροφορίες ακόμα και για έκτακτη φορολογία στις εταιρείες ενέργειας, δεν είναι εξέλιξη που θα αρέσει στους επενδυτές στο χρηματιστήριο.
Άλλωστε ούτε η φορολογία στα διυλιστήρια, έγινε δεκτή με… ανακούφιση και οδήγησε σε πτώση τιμών.
Μάλιστα οι επενδυτές αρχίζουν να κοιτάνε άλλους κλάδους που η Κυβέρνηση θα μπορούσε να επιβάλει έκτακτο φόρο για να καλύψει την ανικανότητά της να ελέγξει την ακρίβεια και τις κερδοσκοπικές κινήσεις στο χρηματιστήριο ενέργειας.
Σχολιάζοντας η Euroxx το σενάριο της έκτακτης φορολογίας αναφέρει πως είναι αρνητική η είδηση αλλά θα πρέπει να περιμένει ότι τα εμπλεκόμενα μέρη θα διαχειριστούν ανάλογα τα περιθώρια παραγωγής και προμήθειας.
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες παρά το γεγονός ότι ο Dow Jones έκλεισε με νέα άνοδο και πάνω από τις 40.000 μονάδες.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές της Austriacard διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν ένα βαθιά αρνητικό άνοιγμα λόγω των αυξανόμενων γεωπολιτικών ανησυχιών μετά της ειδήσεις σχετικά με την επιλογή του υποψηφίου Τραμπ, ως αντιπάλου.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να αφομοιώσει τα πρόσφατα κέρδη σήμερα.

Beta
Τα κέρδη στη Wall Street εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών για μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο στηρίζουν το κλίμα για μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση.

Κύκλος
Νέο ιστορικό ρεκόρ για το Dow Jones με το βλέμμα στις κινήσεις του Τραμπ. Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη βραχυχρόνια κίνηση του Γ.∆. στο Χ.Α. με το ανοδικό σενάριο να απαιτεί αυξημένες συναλλαγές για να πετύχει κλείσιμο πάνω από τις 1460 μονάδες ξεπερνώντας τις εγγύτερες αντιστάσεις, όπως εκείνη των 1463 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης