Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας - Τραυματίστηκαν 3 πυροσβέστες

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας - Τραυματίστηκαν 3 πυροσβέστες
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά καίει γεωργικές και δασικές εκτάσεις, ενώ δεν απειλεί οικισμούς
Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που ενισχύονται συνεχώς.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά καίει γεωργικές και δασικές εκτάσεις, ενώ δεν απειλεί οικισμούς. Ακόμη, περαιτέρω ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο και συγκεκριμένα 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων και 10 πυροσβεστών από τη Μολδαβία στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας) και 32 οχήματα και από αέρος 19 εναέρια μέσα (13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό). Συντρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε νωρίτερα το korinthostv, στο νοσοκομείο διακομίστηκε εποχικός Πυροσβέστης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, όταν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που μαίνεται στο πευκόδασος του Σοφικού, εγκλωβίστηκε τόσο ο ίδιος όσο και συνάδελφοι του από τις φλόγες. Έπειτα από λίγη ώρα μεταφέρθηκε και δεύτερος πυροσβέστης στο νοσοκομείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης