Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτι φοβούνται οι Ευρωπαίοι - Απορρίπτουν συζήτηση για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump, στην Ευρωβουλή

Κάτι φοβούνται οι Ευρωπαίοι - Απορρίπτουν συζήτηση για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump, στην Ευρωβουλή
Στο όνομα της περιθωριοποίησης της ακροδεξιάς...
Σε μία κίνηση που γεννά πλήθος ερωτηματικών, οι mainstream δυνάμεις της Ευρωβουλής απέρριψαν πρόταση για τη συζήτηση της απόπειρας δολοφονίας κατά του προέδρου Trump στις ΗΠΑ, καθώς και την εν γένει διαπραγμάτευση της εντεινόμενης πολιτικής βίας στο νομοθετικό όργανο της ΕΕ.
Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωομάδα Patriots for Europe αιτήθηκε τη διενέργεια συζήτησης για τον πυροβολισμό κατά του Trump και κατέβασε ένα ψήφισμα που καταδικάζει την πολιτική βία.
Η πρόταση απορρίφθηκε με 337 ψήφους κατά, 119 υπέρ και 15 αποχές.
Μια άλλη δεξιά Ευρωομάδα, η Ευρώπη των Κυρίαρχων Εθνών, ψήφισε υπέρ, όπως και η ακροδεξιά ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, η οποία περιλαμβάνει τους ευρωβουλευτές της Ιταλίδας πρωθυπουργού Giorgia Meloni.
«Σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι Patriots for Europe πρότειναν να διεξαχθεί μια συζήτηση για την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και την άνοδο της πολιτικής βίας στην Ευρώπη, αλλά οι παραδοσιακές ομάδες το απέρριψαν», τόνισαν σχετικά οι Patriots του Orban σε ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι Patriots for Europe ιδρύθηκαν τον περασμένο μήνα και είναι η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Είναι το πολιτικό σπίτι των ευρωβουλευτών που ανήκουν στα κόμματα του Viktor Orbán και, εσχάτως, της Marine Le Pen.
Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και οι Δημοκράτες, το φιλελεύθερο Renew Europe, οι Πράσινοι και η Αριστερά ψήφισαν όλοι κατά της συζήτησης για την απόπειρα δολοφονίας.
Οι εν λόγω Ευρωομάδες απορρίπτουν συνολικά τις προτάσεις για συζητήσεις από ακροδεξιές δυνάμεις, ως μέρος του λεγόμενου «δημοκρατικού τείχους» που επιδιώκει να εμποδίσει την ορατότητά τους.
«Δεν θα δώσουμε χώρο στους εχθρούς της δημοκρατίας, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητος ένας "υγειονομικός κλοιός" για όλες τις ακροδεξιές ομάδες στο Κοινοβούλιο για να τις εμποδίσει να κάνουν τις αντιδημοκρατικές θέσεις mainstream», δήλωσε στο Poltico ο συμπρόεδρος της Ομάδας της Αριστεράς Martin Schirdewan.
«Είχαμε μια συμφωνία μεταξύ των πολιτικών ομάδων να μην μπούμε καμία συζήτηση σε αυτή την ολομέλεια πέραν ​​από αυτή για την υποστήριξη προς την Ουκρανία», είπε ένας εκπρόσωπος του ΕΛΚ...
«Η αριστερή φιλελεύθερη πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου… δεν θέλει να καταδικάσει την απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump», απάντησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ψηφοφορία η πρώτη αντιπρόεδρος των Patriots Kinga Gál, ευρωβουλευτής του κόμματος Fidesz του Orbán.
Αρνούνται να μιλήσουν για τη βία που διαπράχθηκε εναντίον πατριωτών πολιτικών», συνέχισε.
Ο Βέλγος ακροδεξιός ευρωβουλευτής και επίσης μέλος των Patriots Tom Vandendriessche εξέφρασε επίσης οργή για την απόρριψη της κοινοβουλευτικής πρότασης, χαρακτηρίζοντάς την «υποκρισία».
«Η οργή για τις επιθέσεις στη δημοκρατία φαίνεται να είναι αρκετά επιλεκτική στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης