Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταφόπλακα στη woke κουλτούρα (και) από τη Microsoft – Απολύει το τμήμα DEI

tags :
Ταφόπλακα στη woke κουλτούρα (και) από τη Microsoft – Απολύει το τμήμα DEI
Οι αναφορές -στα conference calls- στα DEI από αμερικανικές εταιρείες το α’ τρίμηνο 2024, έχουν καταρρεύσει
Σχετικά Άρθρα
Ένα μεγάλο πλήγμα δέχθηκε η woke παράνοια στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς η κολοσσιαία Microsoft απέλυσε τους υπαλλήλους του εσωτερικού τμήματος για την «ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη» (Diversity, equity and inclusion, DEI).
Όπως αναφέρεται σε επιστολή του τεχνολογικού κολοσσού προς τους υπαλλήλους που δημοσιεύει το Business Insider, «η ομάδα εργασίας που σχετίζεται με προγράμματα DEI δεν είναι πλέον κρίσιμη για τις επιχειρήσεις όπως ήταν το 2020».
Το email αναφέρει ότι η ομάδα αποκλείστηκε λόγω «μεταβαλλόμενων επιχειρηματικών αναγκών» από την 1η Ιουλίου 2024. Ο αριθμός των εργαζομένων που επηρεάστηκαν παραμένει ασαφής.

Ποιος θα πίστευε ότι το κίνητρο του κέρδους θα ήταν ασύμβατο με τον παραλογισμό και τον αντίστροφο ρατσισμό…

Τα προγράμματα DEI ήταν καταδικασμένα να αποτύχουν και οι εταιρείες προσπαθούν γρήγορα να εγκαταλείψουν τα άσκοπα και άχρηστα προγράμματα «αφύπνισης».
Τα δεδομένα από το AlphaSense δείχνουν ότι οι αναφορές -στα conference calls- στα DEI από αμερικανικές εταιρείες το α’ τρίμηνο 2024, έχουν καταρρεύσει από την κορύφωσή τους το 2021.
«Έχουμε ξεπεράσει το σημείο καμπής», δήλωσε στο Bloomberg τον Μάρτιο η Subha Barry, πρώην επικεφαλής του τμήματος DEI της Merrill Lynch. Αυτό έρχεται καθώς η αυξανόμενη σταυροφορία κατά της DEI μεταξύ των συντηρητικών κερδίζει απίστευτη δυναμική, με τον Elon Musk και τον πρώην πρόεδρο Donald Trump να πιέζουν κατά της woke κουλτούρας.

1_155.jpg

Νωρίτερα σήμερα 17/7, να γυρίσει την πλάτη στις πολιτικές ποικιλομορφίας, ισότητας και ένταξης (DEI) υπέρ ενός εργασιακού χώρου που βασίζεται στην ποιότητα, αποφάσισε η γνωστή εταιρεία John Deere, σε μία περίοδο που ο επιχειρηματικός κόσμος και ο πλανήτης γενικότερα, έχει κουραστεί με τη woke κολυτούρα και τον παραλογισμό της.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η δημοφιλής εταιρεία τρακτέρ δεσμεύθηκε να δώσει προτεραιότητα στην ποιότητα και την εμπιστοσύνη των πελατών έναντι των πρωτοβουλιών της DEI, υπογραμμίζοντας ότι από εδώ και στο εξής δεν θα συμμετέχει πλέον ούτε θα υποστηρίζει παρελάσεις pride, φεστιβάλ ή εκδηλώσεις κοινωνικής ή πολιτιστικής ευαισθητοποίησης, ενώ θα ελέγχει όλο το εκπαιδευτικό υλικό και τις πολιτικές της για να διασφαλίσει την απουσία μηνυμάτων με κοινωνικά κίνητρα.
Υπογράμμισε ότι η ύπαρξη ποσοστώσεων διαφορετικότητας και ο προσδιορισμός αντωνυμιών δεν ήταν ποτέ και δεν είναι πολιτική της εταιρείας.
Οι ομάδες εργαζομένων «θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στην επαγγελματική ανάπτυξη, τη δικτύωση, την καθοδήγηση και την υποστήριξη των προσπαθειών πρόσληψης ταλέντων».
Η δήλωση έγινε μια εβδομάδα αφότου ο σκηνοθέτης Robby Starbuck δημοσίευσε μια βιντεοκάμερα για μια σειρά από πολιτικές αφύπνισης στην John Deere, λέγοντας ότι η εταιρεία «χρηματοδοτούσε μια εκδήλωση pride για παιδιά ηλικίας έως 3 ετών», ζητώντας από τους υπαλλήλους να καταγράψου" προτιμώμενες αντωνυμίες σε όλες τις επικοινωνίες» και προωθώντας ένα πρόγραμμα United for Equity», σχηματίζοντας «ομάδες ταυτότητας LGBTQ και φυλετικής βάσης σε εταιρικές».
Ενώ η John Deere δεν αναφέρθηκε απευθείας σε αυτό, η δήλωση της εταιρείας τόνισε τη δέσμευσή της να ακούει και να ανταποκρίνεται στα σχόλια των πελατών: «Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και των εργαζομένων μας, η Deere ακούει πάντα σχόλια και αναζητά ευκαιρίες βελτίωσης. Γι' αυτό δίνουμε σταθερά προτεραιότητα στις εσωτερικές πολιτικές που ευθυγραμμίζουν περισσότερο την επιχειρηματική μας στρατηγική ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών μας».

Η Tractor Supply δέχτηκε παρόμοια επίθεση επειδή προώθησε πολιτικές αφύπνισης πριν από την αντιστροφή της πορείας αυτής. Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι θα ακυρώσει τους στόχους και τις θέσεις DEI και θα πάψει να χορηγεί «μη επιχειρηματικές δραστηριότητες», όπως φεστιβάλ Pride και εκστρατείες ψηφοφορίας, με την πρόθεση να επικεντρωθεί περισσότερο στις «προτεραιότητες της αγροτικής Αμερικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης