Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το εκλογικό σώμα είναι έτοιμο να τα αλλάξει όλα

Το εκλογικό σώμα είναι έτοιμο να τα αλλάξει όλα
Η δεύτερη κυβερνητική θητεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν κινδυνεύει από την αδυναμία των λύσεων σε σημαντικά προβλήματα αλλά ποσό θα έρθει πιο κοντά ή πόσο θα «μοιάσει» στην Αντιπολίτευση
Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής να ανεβάσουν τα εκλογικά ποσοστά σε διάστημα ενός χρόνου να κάνουν την ανατροπή έναντι της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να εξηγηθεί.
Η δεύτερη κυβερνητική θητεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν κινδυνεύει από την αδυναμία των λύσεων σε σημαντικά προβλήματα αλλά ποσό θα έρθει πιο κοντά ή πόσο θα «μοιάσει» στην Αντιπολίτευση.
Αν το επιτύχει θα έχει εξασφαλίσει την αποτυχία.
Δηλαδή να μην κουράσει και σε μία πιο απλή εκδοχή να μην γίνει «ανόητη» με επαναλήψεις.
Παράδειγμα η πολιτική συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη μπορεί να πλήξει περισσότερο την κυβέρνηση και λιγότερο τον ήδη τραυματισμένο ΣΥΡΙΖΑ!
Για να συνεχίσουμε την …πορεία μας θα σημειώσουμε ότι το εκλογικό σώμα έδειξε ότι έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την Αξιωματική Αντιπολίτευση του Στέφανου Κασσελάκη και με του ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη διότι οι διπλές εθνικές εκλογές του 2023.
Οι Ευρωεκλογές του 2024 δεν έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα για τα δύο κόμματα. Ακόμη το εκλογικό σώμα είπε στη Νέα Δημοκρατία ότι όλα μπορούν να συμβούν.

Στέφανος Κασσελάκης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ του Στεφάνου Κασσελάκη πρέπει στην « αυγή» του 2025 να έχει διαμορφώσει που θέλει να πάει το «καράβι».
Πρέπει να αποφασίσει αν είναι έτοιμος να θυσιάσει ακόμη και το ρόλο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ;

Νίκος Ανδρουλάκης;

Το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη όπως και οι 7 και 8 υποψήφιοι δεν χρειάζονται τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου.
Η εκλογή του προέδρου από τους «λίγους» και στη συνέχεια οι πολλοί να τον αποσύρουν δεν έχει κανένα νόημα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εφεδρείες για αρχηγούς.
Η επόμενη εκλογική αποτυχία θα φέρει νέες υποψηφιότητες!
Οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν πράξη αυτό που υπόσχονται όταν εκλεγούν δηλαδή συμφωνίες, συνεργασίες με τη βάση ή με την κορυφή.
Δεν χρειάζεται να φτάσουν εκεί ας ξεκινήσουν με μία εσωκομματική συμφωνία για τον νέο πρόεδρο.
Να αναδείξουν το νέο πρόεδρο χωρίς εσωκομματικές κάλπες.
Όμως αφού έφεραν το κόμμα σε αυτό το σημείο ας μείνει μία υποψηφιότητα ακόμη και οι δύο είναι υπερβολή.
Τα λάθη του σήμερα για τον ΣΥΡΙΖ ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ θα πληρωθούν αύριο όταν στηθούν οι εθνικές κάλπες.
Ένα είναι βέβαιο ότι δεν θα γίνουν το 2027.
Τα πολιτικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για το εκλογικό σώμα λένε ελάχιστα πράγματα. Αυτός είναι ο λόγος που δεν ενισχύονται και διατηρούνται σε κατάσταση «ύπνωσης».

Κυριάκος Μητσοτάκης

Η κυβέρνηση βρίσκεται πέντε βήματα μακριά για να τα χάσει όλα αφού είναι σε φθίνουσα πορεία ενώ η σκάλα που οδηγεί στην άνοδο είναι δίπλα της αλλά δεν την …βλέπει .
Προτιμά την κάθοδο που δεν κουράζει ενώ η άνοδος θέλει δυνάμεις.
Η πρόσφατη απόφασή της να επιβάλει ένα «τέλος» - φόρο στην ενέργεια για να λύσει ένα πρόβλημα την οδηγούν σε χαρακτηριστικά της αποτυχημένης Αντιπολίτευσης που θεωρεί ότι η φορολογία είναι το μαγικό κλειδί για όλα .
Η κοινωνία θέλει φρέσκιες ιδέες για τα ίδια προβλήματα. Και κυρίως δεν θέλει μία κυβέρνηση που να θυμίζει την Αντιπολίτευση.

Το εκλογικό σώμα !

Το εκλογικό σώμα θα λειτουργήσει ως «επισπεύδων» στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Θα μοιράσει εκλογικά ποσοστά που θα σοκάρουν τους πολιτικούς αναλυτές όπως και τους δημοσκόπους. Το 2025 πρέπει να βρει τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα που φλερτάρουν με την εξουσία σε άριστη κατάσταση διότι σε αντίθετη περίπτωση θα είναι μη αναστρέψιμη ακόμη για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το εκλογικό σώμα «παίζει» με την ιδέα να μάθει τον επόμενο πρωθυπουργό μετά από μία εβδομάδα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης