Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Κρεμλίνο προειδοποιεί Βουλγαρία και Ρουμανία: Κάθε πρόκληση στη Μαύρη Θάλασσα θα απαντηθεί με σκληρά αντίμετρα

To Κρεμλίνο προειδοποιεί Βουλγαρία και Ρουμανία: Κάθε πρόκληση στη Μαύρη Θάλασσα θα απαντηθεί με σκληρά αντίμετρα
Η Ρωσία θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας της, ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος του Putin
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σχολίασε τα σχέδια της Ουκρανίας για στρατηγική συμφωνία θαλάσσιας ασφάλειας στη Μαύρη Θάλασσα, με την επιστράτευση πολεμικών πλοίων τρίτων χωρών του ΝΑΤΟ.
Κατά τη γνώμη του, η παρουσία της στρατιωτικής συμμαχίας στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας αποτελεί σαφή απειλή για τη Ρωσική Ομοσπονδία και η Μόσχα σκοπεύει να απαντήσει ανάλογα.
«Φυσικά, η συγκέντρωση των πλοίων του ΝΑΤΟ –λαμβάνουμε υπόψη σοβαρά τόσο τη Βουλγαρία όσο και τη Ρουμανία, παράκτια κράτη μέλη της συμμαχίας– φυσικά, αυτό αντιπροσωπεύει μια πρόσθετη απειλή για τη Ρωσική Ομοσπονδία», τόνισε ο Peskov.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διαβεβαίωσε ότι εάν αυξηθούν οι δυνάμεις του δυτικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, η Ρωσία θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειάς της.
Αυτό θα είναι μια απάντηση στη σύγχρονη πραγματικότητα και τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Νωρίτερα, το Κρεμλίνο είχε ήδη δηλώσει ότι η επέκταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο έδαφος της Ουκρανίας είναι απαράδεκτη για την ασφάλεια της Ρωσίας.
Αυτό απειλεί όχι μόνο την ασφάλεια, αλλά και την ύπαρξη του κράτους.
Ο Peskov σχολίασε επίσης τη δήλωση του ΝΑΤΟ για τoυς σχεδιασμούς του να δεχτεί την Ουκρανία στις τάξεις του.
Κατά τη γνώμη του, αυτά τα λόγια είναι συνέπεια της επιθυμίας της συμμαχίας να επιφέρει μια «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία.
Ο ίδιος o Ρώσος πρόεδρος έχει πολλάκις αναφερθεί στις χώρες που η υποτιθέμενη «αμυντική συμμαχία» κυριολεκτικά κατέστρεψε.
Ταυτόχρονα, στη Δύση έχουν αρχίσει να εμφανίζονται δηλώσεις αναλυτών, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η Ρωσία διαθέτει τόσο ισχυρό σύστημα αεράμυνας που καμία από τις εξελίξεις των χωρών του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να την ανταγωνιστεί.
Ενδειτικά, το Business Insider εκτίμσηε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι της Ουάσιγκτον δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν υπεροχή στους αιθέρες έναντι της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης