Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department (ΗΠΑ): Ανησυχούμε για την απάντηση των Ρώσων απέναντι στα αμερικανικά σχέδια για πυραύλους στην Γερμανία

State Department (ΗΠΑ): Ανησυχούμε για την απάντηση των Ρώσων απέναντι στα αμερικανικά σχέδια για πυραύλους στην Γερμανία
Παραδέχτηκε ότι για την ολοκληρωτική καταστροφή των συμφωνιών στον τομέα του ελέγχου των εξοπλισμών φταίει το Βερολίνο, αλλά πρωτίστως η Ουάσιγκτον, που είναι επικεφαλής του ΝΑΤΟ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τη μελλοντική απάντηση της Ρωσίας στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του State Department Vedant Patel σε μια ενημέρωση.
Ήδη ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov δήλωσε ότι η Ρωσία θα επιλέξει από το ευρύτερο δυνατό φάσμα επιλογών κατά την ανάπτυξη μιας απάντησης στην ανάπτυξη αμερικανικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία.
Παράλληλα, δεν απέκλεισε την ανάπτυξη παρόμοιων συστημάτων με πυρηνικά.


«Οποιοδήποτε είδος ρητορικής σχετικά με τη χρήση ή την ανάπτυξη πυρηνικών κεφαλών είναι ανησυχητικό», είπε ο Vedant Patel, σημειώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις ενέργειες της Ρωσίας σε αυτό το θέμα.
Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι για την ολοκληρωτική καταστροφή των συμφωνιών στον τομέα του ελέγχου των εξοπλισμών φταίει το Βερολίνο, αλλά πρωτίστως η Ουάσιγκτον, που είναι επικεφαλής του ΝΑΤΟ.
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι από το 2026, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να αναπτύσσουν συστήματα κρούσης μεγάλης εμβέλειας στη Γερμανία που θα ξεπεράσουν σημαντικά αυτά που είναι διαθέσιμα σήμερα στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, πυραύλους SM-6, Tomahawk και υπερηχητικά όπλα – που ακόμη δεν διαθέτουν οι ΗΠΑ -
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της FAZ, οι υπουργοί Άμυνας της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Πολωνίας έχουν ήδη υπογράψει μια δήλωση πρόθεσης να αναπτύξουν πυραύλους κρουζ με βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων, οι οποίοι «θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους στη Ρωσία από γερμανικό έδαφος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης