Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρεις συλλήψεις στην Ισπανία σε κύκλωμα που προμήθευε τη Hezbollah εξαρτήματα για drones – Κατασχέθηκαν υλικά για χιλιάδες UAVs

Τρεις συλλήψεις στην Ισπανία σε κύκλωμα που προμήθευε τη Hezbollah εξαρτήματα για drones – Κατασχέθηκαν υλικά για χιλιάδες UAVs

Είχε προηγηθεί μια αντίστοιχη σύλληψη στη Γερμανία

Σχετικά Άρθρα
Οι ισπανικές αρχές συνέλαβαν τρία άτομα που είναι ύποπτα ότι ανήκουν σε δίκτυο που προμήθευε την Hezbollah με εξαρτήματα για drones, τα οποία προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με το AP.
Ισπανοί αξιωματούχοι επιβολής του νόμου δήλωσαν ότι ανακάλυψαν «ύποπτες επιχειρήσεις» από τοπικές εταιρείες που διευθύνονται από Λιβανέζους υπηκόους, οι οποίες αφορούσαν μεγάλη ποσότητα υλικών και εξαρτημάτων για την παραγωγή drones ικανών να μεταφέρουν εκρηκτικά ωφέλιμα φορτία βάρους πολλών κιλών.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η Hezbollah μπορεί να έχει κατασκευάσει εκατοντάδες drones χρησιμοποιώντας αυτά τα εξαρτήματα.
Σύμφωνα με την έρευνα, ισπανικές εταιρείες, μαζί με άλλες στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, αγόρασαν ηλεκτρονικά εξαρτήματα καθοδήγησης, έλικες, βενζινοκινητήρες, περισσότερους από 200 ηλεκτρικούς κινητήρες και υλικά για την άτρακτο, τα φτερά και άλλα μέρη των drones.
Τα εξαρτήματα που αγοράστηκαν από το δίκτυο, το οποίο έχει πλέον αποσυναρμολογηθεί, βρέθηκαν σε drones που χρησιμοποιήθηκαν από μαχητές της Hezbollah σε επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ μετά τις 7 Οκτωβρίου 2023.
Πρόσφατα, ένας Λιβανέζος συνελήφθη στη Γερμανία, κατηγορούμενος ότι ήταν μέλος της οργάνωσης και αγόραζε εξαρτήματα για drones που προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.
Τον περασμένο μήνα, το Πεντάγωνο αποφάσισε να αναδιατάξει τις δυνάμεις του στη Μέση Ανατολή για να είναι έτοιμο να εκκενώσει Αμερικανούς πολίτες εν μέσω κλιμάκωσης των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της υποστηριζόμενης από το Ιράν Hezbollah που εδρεύει στον Λίβανο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης