Τελευταία Νέα
Διεθνή

UNICEF: Νέα υγειονομική κρίση στη Γάζα – Εντοπίστηκε ο ιός της πολιομυελίτιδας, συναγερμός στον ΠΟΥ

UNICEF: Νέα υγειονομική κρίση στη Γάζα – Εντοπίστηκε ο ιός της πολιομυελίτιδας, συναγερμός στον ΠΟΥ

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για τους εναπομείναντες κατοίκους στη Γάζα

Σχετικά Άρθρα
Μια νέα υγειονομική κρίση εκτυλίχθηκε στη βομβαρδισμένη από το Ισραήλ Γάζα με τον εντοπισμό του ιού της πολιομυελίτιδας στα λύματα, αποκάλυψε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στον θύλακα.
Σε δήλωση του υπουργείου σημειώνεται ότι «δοκιμές σε δείγματα λυμάτων, που διενεργήθηκαν σε συντονισμό με τη UNICEF, επιβεβαίωσαν την παρουσία του ιού της πολιομυελίτιδας».
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η παρουσία του ιού στα λύματα, τα οποία διέρχονται από περιοχές με εκτοπισμένους και κατοικημένες ζώνες λόγω καταστροφής υποδομών, «αντιπροσωπεύει μια νέα υγειονομική κρίση».
Η κατάσταση επιδεινώνεται από τον σοβαρό συνωστισμό, τα σπάνια και μολυσμένα αποθέματα νερού, τα συσσωρευμένα σκουπίδια και τον ισραηλινό αποκλεισμό των προμηθειών υγιεινής.
Το υπουργείο προειδοποίησε ότι η ανίχνευση του ιού στα λύματα θέτει χιλιάδες κατοίκους σε κίνδυνο να προσβληθούν από πολιομυελίτιδα.

Ολική παράλυση μέσα σε λίγες ώρες

Ξεχωριστά, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ επιβεβαίωσε την Πέμπτη (18/7/2024) ότι βρήκε συστατικά του ιού της πολιομυελίτιδας τύπου 2 σε δείγματα λυμάτων από τη Γάζα.
Το υπουργείο ανέφερε σε δήλωση που δημοσίευσε το Channel 12 ότι τα αποτελέσματα του δείγματος ταιριάζουν με αυτά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Τα δείγματα που δοκιμάστηκαν σε εργαστήριο διαπιστευμένο από τον ΠΟΥ στο Ισραήλ εγείρουν ανησυχίες για την παρουσία του ιού στην περιοχή, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η πολιομυελίτιδα είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική ιογενής ασθένεια που προσβάλλει το νευρικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει ολική παράλυση μέσα σε λίγες ώρες.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η κλιμάκωση των εχθροπραξιών από το Ισραήλ στη Γάζα έχει οδηγήσει σε συνεχή αύξηση θανάτων και τραυματισμών, σοβαρό συνωστισμό στα καταφύγια και διακοπή των συστημάτων υγείας, ύδρευσης και αποχέτευσης, που θα μπορούσαν να επιταχύνουν την εξάπλωση μολυσματικών ασθένειες.
Το Ισραήλ, αψηφώντας ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός, έχει αντιμετωπίσει διεθνή καταδίκη εν μέσω της συνεχιζόμενης βίαιης επίθεσης του στη Γάζα από τον περασμένο Οκτώβριο.
Περισσότεροι από 38.800 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί έκτοτε, κυρίως γυναίκες και παιδιά, και περισσότεροι από 89.400 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.
Πάνω από εννέα μήνες μετά την ισραηλινή επίθεση, τεράστιες εκτάσεις της Γάζας βρίσκονται σε ερείπια εν μέσω ενός ακρωτηριασμένου αποκλεισμού τροφίμων, καθαρού νερού και φαρμάκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης