Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης αμφισβητείται σχεδόν από τους πάντες - Από πρώην αρχηγούς, νυν βουλευτές της ΝΔ και υπουργούς - δελφίνους

Ο Μητσοτάκης αμφισβητείται σχεδόν από τους πάντες - Από πρώην αρχηγούς, νυν βουλευτές της ΝΔ και υπουργούς - δελφίνους
Το χειρότερο; Οι βουλευτές της ΝΔ που βρίσκονται με πολίτες των περιφερειών του έχουν αποκομίσει την εντύπωση ότι η φθορά αυτή δεν είναι αναστρέψιμη
Άλλοι το λένε ο Μητσοτάκης ξεφούσκωσε, άλλοι ότι έχει πάρει τον κατήφορο, άλλοι ότι ψάχνει να δραπετεύσει…
Η αλήθεια είναι ότι αυτό που αναδύεται από την εικόνα της κυβέρνησης είναι ότι υπάρχει μία βαθιά κάμψη, μία άρση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μη αναστρέψιμη φθορά

Οι συνεχόμενες αναποτελεσματικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες για μία σειρά ζητημάτων μέσα στην καθημερινότητα όπως η ακρίβεια, η στέγαση, η δημόσια υγεία, η ασφάλεια στις γειτονιές έχουν φέρει μία ανυπολόγιστη φθορά.
Το χειρότερο είναι ότι οι βουλευτές της ΝΔ που βρίσκονται με πολίτες των περιφερειών του έχουν αποκομίσει την εντύπωση ότι η φθορά αυτή δεν είναι αναστρέψιμη.

Καμία εκτόνωση

Είναι οι ίδιοι που λένε ότι το καλοκαίρι, ενώ συνήθως λειτουργεί εκτονωτικά για τους πολίτες, εν τέλει η φθορά θα πολλαπλασιαστεί.
Ο κόσμος δεν μπορεί να δώσει άλλο περιθώριο χρόνου στην κυβέρνηση και δεν τον νοιάζει πλέον τι γίνεται στο μέτωπο της Κεντροαριστεράς.
Για το Μαξίμου η διάλυση των ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ τούς καθησυχάζει με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει κάποιος που να τον εμπιστευτεί ο κόσμος.
Όμως, η κοινωνία έχει άλλη άποψη.
Και οι μετρήσεις του χειμώνα θα δείξουν τα χειρότερα…

Βουλευτές και πρώην αρχηγοί χτυπάνε Μητσοτάκη

Υπό αυτές τις συνθήκες για την κυβέρνηση, η αμφισβήτηση Μητσοτάκη πραγματοποιείται και μέσα στο κόμμα.
Είτε από βουλευτές του κόμματος που σε κάθε ευκαιρία δεν χάνουν ευκαιρία να διαφοροποιούνται όπως έγινε με τον παρολίγον διορισμό της Κ. Φουντεδάκη όπως ο Θάνος Πλεύρης και ο Νότης Μηταράκης είτε από τους πρώην αρχηγούς της ΝΔ όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής είτε από μεγαλουπουργούς που διαφοροποιούνται από την γραμμή Μητσοτάκη π.χ ο Νίκος Δένδιας στα εθνικά ζητήματα που θεωρεί ότι η ελληνοτουρκική προσέγγιση είναι ένα ανέκδοτο…

Μετα-μητσοτάκη εποχή

Ειδικά για την τελευταία κατηγορία, να πούμε ότι είναι ενεργοί οι δελφίνοι που κοιτάνε πλέον την μετά-Μητσοτάκη εποχή.
Δεν είναι μόνο ο Νίκος Δένδιας που προσπαθεί να ενώσει τη δεξιά πτέρυγα και να διαφοροποιηθεί στα εθνικά ζητήματα.
Τη δική του στρατηγική έχει ο Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος τόλμησε κιόλας να αρνηθεί να μετακινηθεί από το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Εξωτερικών (αλλιώς θα παραιτείτο) κάνοντας όλους να αναρωτιούνται «που βρίσκει αυτό το θάρρος και αρνείται μπροστά στον Πρωθυπουργό…
Όμως, δραστηριοποιούνται και άλλοι που δεν φαίνονται τώρα, αλλά όταν τεθεί θέμα θα κάνουν την κίνησή τους.
Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει χάσει το μεγάλο πλεονέκτημα που είχε με τα ΜΜΕ.
Πλέον στα κανάλια παίζονται δύσκολα καθημερινά θέματα όπως ρεπορτάζ στα νοσοκομεία, στα ράφια των σούπερμάρκετ κ.α.
Οι καναλάρχες έχουν άρει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση.
Το MEGA του Β.Μαρινάκη εδώ και καιρό παίζει δυνατά ρεπορτάζ ενώ ακούγεται ότι μπορεί να πάρει άλλο έναν τηλεοπτικό σταθμό. Σιγα σιγά φτιάχνονται οι συνθήκες αντιπολίτευσης έστω και αν η πολιτική ηγεσία της αντιπολίτευσης είναι λίγη.
Συνεπώς, ο Μητσοτάκης δεν αμφισβητείται μόνο από τους πολίτες στις δημοσκοπήσεις αλλά από το κόμμα του και την κυβέρνησή του. Με άλλα λόγια δεν έχει τον έλεγχο πια.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης