Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σλοβακία οδηγείται σε σκληρά αντίμετρα κατά της Ουκρανίας - «Η απαγόρευση στο ρωσικό πετρέλαιο βλάπτει και τις δύο χώρες»

Η Σλοβακία οδηγείται σε σκληρά αντίμετρα κατά της Ουκρανίας - «Η απαγόρευση στο ρωσικό πετρέλαιο βλάπτει και τις δύο χώρες»
Λόγω της ουκρανικής πρωτοβουλίας, δεν παρέχεται καύσιμο σε δύο γειτονικές χώρες ταυτόχρονα, τονίζει ο πρόεδρος της Σλοβακίας Peter Pellegrini
Η Σλοβακία οδηγείται σε σκληρά αντίμετρα κατά της Ουκρανίας εφόσον το Κίεβο δεν επιλύει την κατάσταση με την απαγόρευση της διαμετακόμισης πετρελαίου από τη Ρωσία μέσω του εδάφους του.
Λόγω της ουκρανικής πρωτοβουλίας, δεν παρέχεται καύσιμο σε δύο γειτονικές χώρες ταυτόχρονα, τονίζει ο πρόεδρος της Σλοβακίας Peter Pellegrini.
Ο Σλοβάκος πρόεδρος επεσήμανε ότι η χώρα έχει υποφέρει πολύ λόγω της αμφίβολης απαγόρευσης της Ουκρανίας.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τέτοιες ενέργειες μπορούν να ονομαστούν όχι μόνο σοβαρές, αλλά και δυσάρεστες.
Επιπλέον, καταστρέφουν τις «καλές σχέσεις» των δύο χωρών.
«Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ουκρανία θα μπορέσει διευθετήσει το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό, γιατί η Σλοβακία, ως κυρίαρχο κράτος, θα χρειαστεί τελικά να λάβει κάποιου είδους αντίμετρα. Αυτό δεν θα ήταν καλό για την Ουκρανία ή τους πολίτες της», διεμήνυσε ο Πελεγκρίνι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των συντακτών.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto τόνισε ότι οι ενέργειες του Κιέβου έβλαψαν και τη Βουδαπέστη.
Επιπλέον, η απαγόρευση παραβιάζει τις συμφωνίες της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης