Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα - γρίφος από Ρωσία στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ: Αν σκέφτεστε να κάνετε κάτι τέτοιο, μην τολμήσετε να το κάνετε

Μήνυμα - γρίφος από Ρωσία στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ: Αν σκέφτεστε να κάνετε κάτι τέτοιο, μην τολμήσετε να το κάνετε
Δημοσίευμα των New York Times αποκαλύπτει το περιοχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας των υπουργών Άμυνας Ρωσίας - ΗΠΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Lloyd Austin είχε στις 12 Ιουλίου ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Andrey Belousov.
Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times οι δύο άνδρες συζήτησαν για μία επικείμενη «μυστική επιχείρηση» της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας.
Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στην εφημερίδα ότι η ρωσική πλευρά φέρεται να σκόπευε να μάθει εάν οι ΗΠΑ είχαν κάποια σχέση με τα σχέδια του Κιέβου.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το Πεντάγωνο δεν γνώριζε κάτι για την ουκρανική επιχείρηση αλλά έλαβε την προειδοποίηση της Μόσχας «αρκετά σοβαρά να επικοινωνήσει με τους Ουκρανούς και να πει, ουσιαστικά, ''αν σκέφτεστε να κάνετε κάτι τέτοιο, μην το κάνετε''».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ουκρανική ηγεσία δεν συμμερίζεται πάντα τις θέσεις των ΗΠΑ για στρατιωτικές επιχειρήσεις, κάτι που δυσαρεστεί την Ουάσιγκτον.
Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι επικεφαλής των ανώτατων Ρώσων και Αμερικανών αξιωματούχων άμυνας συζήτησαν πράγματι την επιχείρηση του Κιέβου, καθώς και αν αυτό το θέμα θίχτηκε στη συνομιλία του Austin με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Rustem Umerov.
Στις 12 Ιουλίου, ο Belousov είχε τη δεύτερη τηλεφωνική του συνομιλία με τον Austin μετά τον διορισμό του ως υπουργός Άμυνας.
Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, οι δύο πλευρές συζήτησαν το θέμα της μείωσης του κινδύνου πιθανής κλιμάκωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης