Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στη Wall, μετά τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ – Στο +2,3% ο S&P 500, o Nasdaq +2,87%

Ράλι στη Wall, μετά τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ – Στο +2,3% ο S&P 500, o Nasdaq +2,87%
Θετικά πρόσημα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Πέμπτη 8 Αυγούστου, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αγορά εργασίας, τα οποία απομακρύνουν, προσώρας, τον κίνδυνο ύφεσης.
Η πρόσφατη αστάθεια στην αγορά θα μπορούσε να είναι μια προεπισκόπηση του υπόλοιπου έτους, δήλωσε ο Joseph Ferrara, αναλυτής στην Gateway Investment Advisers, προσθέτοντας ότι οι οικονομικές ανησυχίες, οι γεωπολιτικές συγκρούσεις και οι επικείμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ενδεχομένως να κρατήσουν τους επενδυτές τουλάχιστον σε εγρήγορση τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε +1,76% στις 39.446 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο +2,3% στις 5.319 μον., ενώ ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq κέρδισε +2,87% στις 16.660 μον.
φσδαφσδασφαδσφαδσα.JPG
Στο ταμπλό, ο φαρμακευτικός κολοσσός Eli Lilly «σκαρφάλωσε» 9,22%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου, αλλά και την ισχυρή ζήτηση για τα φάρμακα κατά του διαβήτη και κατά της παχυσαρκίας Mounjaro και Zepbound, αντίστοιχα.
Από την άλλη, οι μετοχές της Warner Bros. Discovery και Bubble υποχώρησαν  9% και 31%, αντίστοιχα, καθώς τα αποτελέσματα τα οποία ανακοίνωσε δεν στάθηκαν αρκετά πειστικά για τους επενδυτές.

Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,01% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά 10 μονάδες βάσης στο 4,07%.
Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent σημείωσε άνοδο 1,3% στα 79,30 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 1,6% στα 76,41 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 1,3% στα 2.463 δολ./oz.

Στα μάκρο, σημαντικά μειωμένες, τόσο από τη μέτρηση της περασμένης εβδομάδας όσο και από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ήταν οι νέες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας της χώρας.
Ειδικότερα, την τελευταία εβδομάδα υποβλήθηκαν στις ΗΠΑ 233.000 νέα αιτήματα για επίδομα ανεργίας, αριθμός σημαντικά μικρότερος από τα 249.000 της εβδομάδας που είχε προηγηθεί.
Όπως προαναφέρθηκε, η μέτρηση κινήθηκε εξίσου χαμηλότερα και από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών, οι οποίοι περίμεναν μεν μείωση αλλά στα επίπεδα των 240.000 νέων αιτημάτων.
Στο μεταξύ, η JP Morgan αύξησε τις πιθανότητες να εισέλθει η αμερικανική οικονομία σε ύφεση στο 35% από 25% προηγουμένως, επικαλούμενη τις πιέσεις στην αγορά εργασίας.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η JP Morgan αναμένει ότι η Fed θα εγκαταλείψει τη σταδιακή προσέγγιση όσον αφορά τη νομισματική πολιτική και θα μειώσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 100 μονάδες βάσης έως το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης