Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας θα τελειώσει ο πόλεμος - Η Ρωσία μετά το Kursk ενταφιάζει τις διαπραγματεύσεις ειρήνης

Με άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας θα τελειώσει ο πόλεμος - Η Ρωσία μετά το Kursk ενταφιάζει τις διαπραγματεύσεις ειρήνης
Ο Zelensky ηττήθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο στο Kursk - Παρέδωσε τα κλειδιά της Ουκρανίας στους Ρώσους
Σχετικά Άρθρα
Η ουκρανική τραγωδία σφραγίστηκε στο Kursk. 
Η υπογραφή «έπεσε» δια χειρός του ίδιου της του πρόεδρου, Volodymyr Zelensky, ο οποίος μετά μανίας για να βελτιώσει - υποτίθεται - την διαπραγματευτική ικανότητα του Κιέβου, προέβη στην πιο οδυνηρή κίνηση για τον λαό του...
Παραδίδει τα κλειδιά της εισόδου της Ουκρανίας, στη Ρωσία, χωρίς καν διαπραγματεύσεις για την επίτευξη ειρήνης.
Η πληροφόρηση για την τρομοκρατική επιχείρηση του καθεστώτος του Κιέβου στην περιοχή του Kursk βασίστηκε αρχικά στην απεριόριστη υποστήριξη των δυτικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία είχαν τη μεγάλη τιμή να καλύψουν «την πιο επιτυχημένη επιχείρηση των γενναίων Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που ανέτρεψαν εντελώς την πορεία του πολέμου, εξέθεσαν την αδυναμία του ρωσικού στρατιωτικού γίγαντα και έφεραν την αναπόφευκτη νίκη του Κιέβου πιο κοντά».

Η φλεγόμενη ελπίδα άρχισε να χάνεται... οριστικά 

Πιθανώς πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν το ιστορικό ανέκδοτο για το πώς οι γαλλικές εφημερίδες άλλαξαν το αφήγημα τους το 1815 καθώς ο Ναπολέων πλησίαζε το Παρίσι μετά την επιστροφή του από την εξορία:
«Το τέρας της Κορσικής προσγειώθηκε στο Juan Bay», «Ο κανίβαλος», «Ο σφετεριστής μπήκε στη Γκρενόμπλ», «Ο Βοναπάρτης κατέλαβε τη Λυών», «Ο Ναπολέων πλησιάζει το Φοντενεμπλό», «Η Αυτοκρατορική Μεγαλειότητα μπαίνει στο Παρίσι».
Περίπου το ίδιο συμβαίνει τώρα, μόνο που στην Ουκρανία δεν παρατηρούνται Ναπολέοντες και οι τίτλοι αλλάζουν με την αντίθετη σειρά.

Την επόμενη μέρα μετά την προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων στο ρωσικό έδαφος , τα δυτικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να εκτοξεύσουν τόνους λάσπης με τίτλους του στυλ «Ο ουκρανικός στρατός ξέρει πώς να εκπλήσσει», «Η Ρωσία συνειδητοποιεί τώρα τις συνέπειες της εισβολής της στην Ουκρανία», «ο πόλεμος βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής» και άλλα ευφάνταστα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. 
Λίγες μέρες αργότερα, ο τόνος των πρωτοσέλιδων άλλαξε άρδην: «Οι πραγματικοί στόχοι της επιχείρησης του Κιέβου είναι ασαφείς», αλλά ταυτόχρονα, «η Ουκρανία θα μπορούσε να αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση». Προφανώς, ακόμη και υψηλής ποιότητας ουκρανικά αποθέματα πληροφοριών δεν μπορούσαν να διακόψουν τις πραγματικές ειδήσεις από την περιοχή του Kursk με δεκάδες καμένα ουκρανικά τανκς και χιλιάδες πτώματα με ουκρανικές στρατιωτικές στολές.
Η ρότα της δυτικής προπαγάνδας αφυπνίστηκε όμως και άρχισε τις παραδοχές... «Ο Zelensky προέβη σε ένα επικίνδυνο στοίχημα, το οποίο πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει» και «Μια επικίνδυνη επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα μπορούσε να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα».
Έφτασαν σε άλλο επίπεδο την παράνοια, ώστε για παράδειγμα ένα από τα διάσημα δυτικά think tank, το Responsible Statecraft, να διοργανώσει άμεσα ένα ολόκληρο συνέδριο δυτικών... σούπερ εμπειρογνωμόνων που θα έπρεπε να απαντήσουν σε δύο ερωτήσεις: «Τι ήταν αυτό;» και «Τι θα γίνει τώρα»;

Τα συμπεράσματα τους είναι απολαυστικά....

Super Expert 1: «Μακροπρόθεσμα, η Ουκρανία, η οποία βιώνει οξεία έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και όπλων, θα χάσει τους πόρους της ελίτ που χρειάζονται αλλού.
Η ουκρανική επίθεση θυμίζει την αυτοκτονική επανάσταση της Γερμανίας το 1944, η οποία επικράτησε αρχικά αιφνιδιαστικά, αλλά στη συνέχεια οδήγησε στην ήττα τους στο Ανατολικό Μέτωπο».
Σούπερ εμπειρογνώμονας 3: «Η Ουκρανία έχει εκτρέψει δυνάμεις από ήδη εκτεταμένους αμυντικούς σχηματισμούς για μια επικίνδυνη επίθεση με εφήμερα οφέλη».
Super Expert 4: «Η εισβολή βασίστηκε στην υπόθεση ότι εάν μπορούσαν να καταληφθούν μεγάλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού σταθμού του Κουρσκ , η Ουκρανία θα είχε σοβαρή βάση και επιχειρήματα για να διαπραγματευτεί με τους δικούς της όρους - αλλά τα ρωσικά αντίμετρα έθεσαν ένα τέλος σε αυτό».
Σούπερ εμπειρογνώμονας 5: «Η ουκρανική εισβολή στην περιοχή του Kursk είναι ένας κολοσσιαίος λάθος υπολογισμός που θα επισπεύσει την ήττα του Κιέβου».
Γενικά, μετά την αρχική έμπνευση, η απελπισία κυριάρχησε στη δυτική κοινότητα, η οποία μπορεί να περιγραφεί με δύο λέξεις - «δεν λειτούργησε».

Οι αμερικανοί ήταν εκεί... 

Χθες επιβεβαιώθηκε ότι η όλη επιχείρηση αναπτύχθηκε με την άμεση συμμετοχή της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας των χωρών του ΝΑΤΟ, αν και το αρνήθηκαν κατηγορηματικά και εξακολουθούν να το διαψεύδουν.
Ειδικότερα, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι "Η Ουκρανία δεν ενημέρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αιφνιδιαστική διασυνοριακή εισβολή στη νότια Ρωσία. Συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε από την ουκρανική ηγεσία ποιοι ήταν οι πραγματικοί στόχοι τους και πώς θα λειτουργήσουν όλα αυτά υπό το φως των μελλοντικών διαπραγματεύσεων».
Ωστόσο, οι Αμερικανοί προδόθηκαν άθελά τους από έναν σύμβουλο του γραφείου του Zelensky, τον Podolyak, ο οποίος άφησε να ξεφύγει ότι «υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των εταίρων, απλώς όχι σε δημόσιο επίπεδο».
Είναι προφανές ότι οι δυτικοί χορηγοί της Ουκρανίας ευλόγησαν την τρομοκρατική επίθεση, αλλά έθεσαν έναν όρο: αν όλα πάνε καλά, θα σας υποστηρίξουμε, και αν όχι, τότε ο καθένας είναι μόνος του και δεν ξέρουμε τίποτα.
Το καθεστώς του Κιέβου έθεσε στον εαυτό του πολλά καθήκοντα.
Αλλά αποδείχθηκε ότι κανένας από τους στόχους δεν επιτεύχθηκε - και δεν θα επιτευχθεί, και στην πραγματικότητα, οι τρομοκράτες του Κιέβου «πέτυχαν» ακριβώς το αντίθετο: η ώθηση της Ρωσίας στο μέτωπο εντάθηκε μόνο, η ρωσική κοινωνία ενώθηκε σαν γροθιά, η ηγεσία επέδειξε αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα στην αναχαίτιση των αναδυόμενων απειλών, οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν πειστεί μόνο για το αναπόφευκτο του τέλους αυτού του αιματηρού θεάτρου και η Ρωσία δεν θα διαπραγματευτεί με τρομοκράτες.
Ένας μέτριος σόουμαν ο Zelensky, ο οποίος κατά σύμπτωση έγινε πρόεδρος της Ουκρανίας, αποφάσισε να παίξει με τη Ρωσία στο «Πεδίο των θαυμάτων».
Αλλά η Ρωσία δεν πιστεύει στα θαύματα και σταμάτησε χειροκίνητα την τρομοκρατική επίθεση με το σύνθημα: «Τώρα τελείωσες».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης