Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φοροδιαφυγή – Πάνω από 200.000 καταγγελίες πολιτών για παραβάσεις στην ΑΑΔΕ

Φοροδιαφυγή  – Πάνω από 200.000 καταγγελίες πολιτών για παραβάσεις  στην ΑΑΔΕ
Το φθινόπωρο δρομολογείται νομοθετική ρύθμιση για να ξεκινήσει η καταβολή της οικονομικής επιβράβευσης σε όσους συμβάλλουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Περισσότερες από 200.000 καταγγελίες για φοροδιαφυγή έχουν υποβάλλει οι πολίτες στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων συμβάλλοντας στον εντοπισμό σοβαρών παραβάσεων.
Οι περισσότερες καταγγελίες γίνονται μέσω της εφαρμογής e-apodeixi ενώ ξεπερνούν τις 20.000 και οι αναφορές στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ.
Το φθινόπωρο δρομολογείται νομοθετική ρύθμιση για να ξεκινήσει η καταβολή της οικονομικής επιβράβευσης σε όσους συμβάλλουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Το κυνήγι των πλαστών αποδείξεων συνεχίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχοντας ήδη βάλει στο παιχνίδι και τους πολίτες οι οποίοι φαίνεται πως ανταποκρίνονται.
Μέσω της εφαρμογής «Appodixi» έχουν γίνει σχεδόν 180 χιλιάδες (179.700) καταγγελίες εκ των οποίων 82 χιλιάδες (82.228) επώνυμες και 97 χιλιάδες (97.472) ανώνυμες.ό.
Και για όσους έχουν καταγγείλει τις παρατυπίες, έρχεται και η ανταμοιβή.
Η χρηματική επιβράβευση ανέρχεται στο δεκαπλάσιο της αξίας της συναλλαγής για την οποία έγινε η καταγγελία.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 100 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ.
Εκτός από την εφαρμογή όμως χιλιάδες είναι οι καταγγελίες και στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ για φαινόμενα διαφθοράς, τελωνειακές παραβάσεις ενώ για τις φορολογικές οι αναφορές ξεπερνούν τις 20 χιλιάδες εξακόσιες εξήντα οι οποίες αφορούν κυρίως μη έκδοση αποδείξεων.
Καταγγελίες στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ
*Διαφθορά: 2.410
*Τελωνειακές παραβάσεις: 293
ορολογικές παραβάσεις: 20.661
Τα χρήματα πάντως που κερδίζουν οι καταγγέλλοντες είναι αφορολόγητα και τα πρώτα ποσά αναμένεται να φτάσουν στους λογαριασμούς τους από τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης