Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θρίλερ στη Σικελία - Αγνοείται το αφεντικό της Morgan Stanley - Αναζητείται κι ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Mike Lynch

Θρίλερ στη Σικελία - Αγνοείται το αφεντικό της Morgan Stanley - Αναζητείται κι ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Mike Lynch
O πρόεδρος της Morgan Stanley και ο δικηγόρος Chris Morvillo είναι μεταξύ των έξι ανθρώπων που αγνοούνται
Σχετικά Άρθρα
(upd) Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί το ναυάγιο του πολυτελούς γιοτ στη Σικελία, όπου επέβαιναν κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς επιχειρηματικής σκηνής.
Όπως δήλωσε η Πολιτική Προστασία της Σικελίας στο BBC, ο πρόεδρος της Morgan Stanley (International), Jonathan Bloomer και ο δικηγόρος Clifford Chance, Chris Morvillo, είναι μεταξύ των έξι ανθρώπων που αγνοούνται. Ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Mike Lynch, 59 ετών, και η κόρη του Hannah, 18 ετών, αναφέρθηκαν νωρίτερα επίσης ως αγνοούμενοι μετά το περιστατικό σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από τις ακτές του νησιού της Μεσογείου.
Το 56 μέτρων Bayesian μετέφερε 22 άτομα, μεταξύ των οποίων Βρετανοί, Αμερικανοί και Καναδοί. Δεκαπέντε άνθρωποι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι ενός έτους από τη Βρετανία. Η Πολιτική Προστασία της Σικελίας επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ανασύρθηκε η σορός του μάγειρα του πλοίου.
Το γιοτ ανατράπηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (20/8/2024), έπειτα από σφοδρή καταιγίδα.

Σε τροχαίο σκοτώθηκε πρώην συνάδελφος του Lynch

Η τραγωδία έρχεται λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Stephen Chamberlain, πρώην συναδέλφου του Lynch -με τον οποίο είχε πολεμήσει με επιτυχία την υπόθεση απάτης- αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο.

Η εμπλοκή Lynch σε υπόθεση απάτης

Λιγότερο από τρεις μήνες πριν, ο 59χρονος Lynch απαλλάχθηκε από 15 κατηγορίες για απάτη που αντιμετώπιζε στις ΗΠΑ σχετικά με την αγορά της εταιρείας του, Autonomy, ύψους 11,1 δισ. δολαρίων από τον κολοσσό της Silicon Valley Hewlett-Packard το 2011, μια υπόθεση που φοβόταν ότι θα κατέληγε με τον θάνατό του στη φυλακή, λόγω μιας πάθησης των πνευμόνων.
«Έχω διάφορα ιατρικά πράγματα που θα καθιστούσαν πολύ δύσκολη την επιβίωσή μου», δήλωσε ο Lynch στους «Sunday Times» τον περασμένο μήνα. «Αν αυτό είχε πάει στραβά, θα ήταν το τέλος της ζωής όπως την έχω γνωρίσει με κάθε έννοια».

Οι αγνοούμενοι ίσως είναι παγιδευμένοι μέσα στο γιοτ, λέει η ιταλική ακτοφυλακή

Η ιταλική ακτοφυλακή υποστηρίζει ότι οι έξι άνθρωποι που εξακολουθούν να αγνοούνται από το Bayesian μπορεί να είναι παγιδευμένοι μέσα στο βυθισμένο σκάφος.
Ο εκπρόσωπος Vincenzo Zagarola δήλωσε ότι ίσως δεν είχαν χρόνο να βγουν από το σκάφος καθώς βυθίστηκε πολύ γρήγορα.
Ένας από τους γιατρούς που περιθάλπουν τους επιζώντες δήλωσε νωρίτερα σήμερα (20/8) ότι το γιοτ ανατράπηκε «μέσα σε λίγα λεπτά». Την ίδια ώρα, ένας από τους δύτες δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι η θαλαμηγός είναι «πρακτικά άθικτη» και στηρίζεται στο πλάι στον πυθμένα της θάλασσας.
Εκπρόσωπος της ιταλικής πυροσβεστικής, δήλωσε ότι οι δύτες έψαχναν για εναλλακτικούς τρόπους να μπουν στο εσωτερικό του σκάφους καθώς έπιπλα εμπόδιζαν την πρόσβαση στις καμπίνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης