Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς για ΣΥΡΙΖΑ: Διαφορετικές απόψεις υπάρχουν, εσωτερικοί εχθροί όχι - Να αποφευχθούν οι προαποφασισμένες διαφωνίες, αλλά και λάθη

Παππάς για ΣΥΡΙΖΑ: Διαφορετικές απόψεις υπάρχουν, εσωτερικοί εχθροί όχι - Να αποφευχθούν οι προαποφασισμένες διαφωνίες, αλλά και λάθη
"Μπορούμε και οφείλουμε να αποτελέσουμε τη σοβαρή εναλλακτική, την οποία απεύχεται ο κ. Μητσοτάκης", υπογραμμίζει ο Ν. Παππάς
Μήνυμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπου "διαφορετικές απόψεις υπάρχουν. Εσωτερικοί εχθροί, όχι", στέλνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκος Παππάς, μιλώντας παράλληλα για ολοκλήρωση του αναγκαίου μετασχηματισμού του.
Όπως αναφέρει ο κ. Παππάς σε άρθρο του με τίτλο "Οργανωμένη εξωστρέφεια, προοδευτική εκλογική συμμαχία" στην Εφημερίδα των Συντακτών, "
υποχρέωση του καθενός και της καθεμίας από εμάς είναι να γίνουμε, εντός και εκτός κοινοβουλίου, κομμάτι του παζλ των προσδοκιών του λαού. Και θα το πετύχουμε με συσπείρωση, σωφροσύνη, οργανωμένη εξωστρέφεια. Με ενότητα, αξιοποίηση όλων των βουλευτών και βουλευτριών μας, των στελεχών και των μελών μας. Και σε ό,τι αφορά το κόμμα, με ολοκλήρωση του αναγκαίου μετασχηματισμού του. Απέναντι σε κάθε σενάριο ρευστοποίησης και κάθε σχεδιασμό που θέλει αλλεπάλληλες διασπάσεις για να γεννηθεί η -υποτίθεται- νέα ελπίδα για τον προοδευτικό κόσμο".
Ο κ. Παππάς τονίζει πως "οι συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελούν οδικό χάρτη για την πολιτική μας παρουσία και έκφραση, για τις θέσεις και τις στοχεύσεις μας. Αποτελούν και έδαφος συνεργασίας και σύνθεσης, εγγύηση της ευθύνης που έχουμε αναλάβει. Ο σεβασμός και η εφαρμογή τους θα απαντήσουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε το τελευταίο διάστημα".
"Διαφορετικές απόψεις υπάρχουν. Εσωτερικοί εχθροί, όχι. Η όποια αντιπαράθεση θα πρέπει να γίνεται στη βάση διατύπωσης μιας διαφορετικής πλατφόρμας σε σχέση με όσα έχουμε συμφωνήσει σχεδόν ομόφωνα. Αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση σε αυτό που ομονοήσαμε, ότι δηλαδή θέλουμε να ηγηθούμε μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας, θα πρέπει να κατατεθεί. Αν δεν υπάρχει, θα πρέπει να συζητήσουμε για το πως θα υλοποιηθεί αυτή η στρατηγική.
Οι προαποφασισμένες διαφωνίες, αλλά και λάθη, όπως αυτά που έγιναν από πολλές πλευρές μετά τις ευρωεκλογές, πρέπει να αποφευχθούν. Ανυποχώρητοι πρέπει να είμαστε και σε φαινόμενα διαδικτυακής χυδαιότητας και διχονοιών", προσθέτει.

Για στρατηγική Μητσοτάκη

"Ο κ. Μητσοτάκης και η Δεξιά έχουν ξεκάθαρη στρατηγική να κατασυκοφαντήσουν το σύνολο της δικής μας διακυβέρνησης, ώστε να πείσουν τον λαό να μην ξαναψηφίσει αριστερά και προοδευτικά.
Ο ιστορικός αναθεωρητισμός, που υλοποιούν μεθοδικά και σταθερά, έχει και έναν ακόμα στόχο. Να ξεπλύνει, μετά από δεκαετίες, τις ευθύνες της πολιτικής παράδοσης, την οποία υπηρετεί με ευλάβεια ο κ. Μητσοτάκης", σημειώνει.
"Μπορούμε και οφείλουμε να αποτελέσουμε τη σοβαρή εναλλακτική, την οποία απεύχεται ο κ. Μητσοτάκης.
Μπορούμε και οφείλουμε να είμαστε, όλες και όλοι, συμμέτοχοι στον αγώνα αποχώρησης της Ν.Δ. και της δημιουργίας ενός μέλλοντος δημοκρατίας, δικαιοσύνης και ειρήνης", υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Ολόκληρο το άρθρο του Ν. Παππά:


"Στην πάροδο των πέντε τελευταίων ετών, η πολιτική της Ν.Δ. έχει αναδειχθεί σε πυλώνα της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας, της εξαΰλωσης του κοινωνικού κράτους, των αλλεπάλληλων κρίσεων σε ζητήματα καθημερινότητας αλλά και εξωτερικής πολιτικής.
Η συγκυρία για την κοινωνία και την οικονομία είναι κρίσιμη. Και αναδιαμορφώνει, βεβαίως, και τους κάθε είδους συσχετισμούς. Την ώρα που η Ν.Δ. υποθηκεύει το μέλλον του λαού, οφείλουμε να καταστούμε βασικός πυλώνας του κοινωνικού και πολιτικού διεξόδου.
Οι συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελούν οδικό χάρτη για την πολιτική μας παρουσία και έκφραση, για τις θέσεις και τις στοχεύσεις μας. Αποτελούν και έδαφος συνεργασίας και σύνθεσης, εγγύηση της ευθύνης που έχουμε αναλάβει. Ο σεβασμός και η εφαρμογή τους θα απαντήσουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε το τελευταίο διάστημα.
Διαφορετικές απόψεις υπάρχουν. Εσωτερικοί εχθροί, όχι. Η όποια αντιπαράθεση θα πρέπει να γίνεται στη βάση διατύπωσης μιας διαφορετικής πλατφόρμας σε σχέση με όσα έχουμε συμφωνήσει σχεδόν ομόφωνα. Αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση σε αυτό που ομονοήσαμε, ότι δηλαδή θέλουμε να ηγηθούμε μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας, θα πρέπει να κατατεθεί. Αν δεν υπάρχει, θα πρέπει να συζητήσουμε για το πως θα υλοποιηθεί αυτή η στρατηγική. Ποιες πρωτοβουλίες θα πρέπει να πάρουμε, εντός και εκτός κοινοβουλίου, για να συμβάλουμε στη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων, οι οποίες θα πρέπει να αποδείξουν ότι υπάρχει ένα προγραμματικό έδαφος πάνω στο οποίο μπορεί να φτιαχτεί μια προοδευτική πλειοψηφία.
Οι προαποφασισμένες διαφωνίες, αλλά και λάθη, όπως αυτά που έγιναν από πολλές πλευρές μετά τις ευρωεκλογές, πρέπει να αποφευχθούν. Ανυποχώρητοι πρέπει να είμαστε και σε φαινόμενα διαδικτυακής χυδαιότητας και διχονοιών.
Υποχρέωση του καθενός και της καθεμίας από εμάς είναι να γίνουμε, εντός και εκτός κοινοβουλίου, κομμάτι του παζλ των προσδοκιών του λαού. Και θα το πετύχουμε με συσπείρωση, σωφροσύνη, οργανωμένη εξωστρέφεια. Με ενότητα, αξιοποίηση όλων των βουλευτών και βουλευτριών μας, των στελεχών και των μελών μας. Και σε ό,τι αφορά το κόμμα, με ολοκλήρωση του αναγκαίου μετασχηματισμού του. Απέναντι σε κάθε σενάριο ρευστοποίησης και κάθε σχεδιασμό που θέλει αλλεπάλληλες διασπάσεις για να γεννηθεί η -υποτίθεται- νέα ελπίδα για τον προοδευτικό κόσμο.
Η κοινοβουλευτική μας ομάδα, που δίνει σκληρές και επίμονες μάχες εδώ και έναν χρόνο απέναντι σε επιθέσεις και σε κάθε είδους «στοιχήματα», θα συμβάλει στις στοχεύσεις.
Συντεταγμένα και ομόθυμα θα δώσουμε τον τόνο της κοινοβουλευτικής αντεπίθεσης απέναντι σε μια κοινωνικά, οικονομικά και θεσμικά αποτυχημένη κυβέρνηση. Καλώντας και κάθε προοδευτική δύναμη σε συστράτευση, συσπειρώνοντας τον κόσμο από την Αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.
Αποφασιστικά θα υπερασπιστούμε το κόμμα μας και τα μέλη του, τις θέσεις και την ιστορία του -με κορυφαία μας στιγμή τη διακυβέρνηση του 2015-2019. Θα απαντήσουμε στον ιστορικό αναθεωρητισμό, που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης και η Δεξιά, με στόχο να απαξιώσουν την προσφορά, τη συνεισφορά, την παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Αυτή δεν είναι μία συζήτηση για το παρελθόν, είναι μία συζήτηση για το μέλλον.
Ο κ. Μητσοτάκης και η Δεξιά έχουν ξεκάθαρη στρατηγική να κατασυκοφαντήσουν το σύνολο της δικής μας διακυβέρνησης, ώστε να πείσουν τον λαό να μην ξαναψηφίσει αριστερά και προοδευτικά.
Ο ιστορικός αναθεωρητισμός, που υλοποιούν μεθοδικά και σταθερά, έχει και έναν ακόμα στόχο. Να ξεπλύνει, μετά από δεκαετίες, τις ευθύνες της πολιτικής παράδοσης, την οποία υπηρετεί με ευλάβεια ο κ. Μητσοτάκης. Δεν είναι τυχαίο ότι το μείγμα της ομιλίας του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας -προ μηνός, στη Βουλή- ήταν η διαστρέβλωση και η επιχείρηση λήθης. Δεν θα ξεχάσουμε το μετεμφυλιακό κράτος και τις συνθήκες που επικρατούσαν, τις ιστορικές ευθύνες όσων ανέχθηκαν το παρακράτος και έπαιξαν μαζί του ένα πολιτικό παιχνίδι δούναι και λαβείν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει πεπειραμένα στελέχη, έχει ισχυρό ιδεολογικό και πολιτικό οπλοστάσιο. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε τον τρόπο να συσπειρωνόμαστε και να επανακάμπτουμε από δύσκολες στιγμές, όπως έγινε μετά το Συνέδριό μας, το οποίο πήρε απόφαση για εξωστρέφεια και παραγωγή θέσεων (π.χ. για την καταπολέμηση της ακρίβειας και την αναμόρφωση του φορολογικού – σε λίγο καιρό αναμένεται η πρόταση για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους).
Μπορούμε και οφείλουμε να αποτελέσουμε τη σοβαρή εναλλακτική, την οποία απεύχεται ο κ. Μητσοτάκης.
Μπορούμε και οφείλουμε να είμαστε, όλες και όλοι, συμμέτοχοι στον αγώνα αποχώρησης της Ν.Δ. και της δημιουργίας ενός μέλλοντος δημοκρατίας, δικαιοσύνης και ειρήνης. Είναι υποχρέωσή μας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης