Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Telegram στο επίκεντρο της γεωπολιτικής θύελλας – Τα «κλειδιά» της κρυπτογράφησης και τα ερωτήματα για τον Durov

Το Telegram στο επίκεντρο της γεωπολιτικής θύελλας – Τα «κλειδιά»  της κρυπτογράφησης και τα ερωτήματα για τον Durov
Ππος το παρόν δεν υπάρχει απάντηση στο βασικό ερώτημα: τι πρόσφερε ο Durov στους απαγωγείς του για να τον «ανταμείψουν» με ένα προσωρινό καθεστώς ημιελευθερίας μετά την καταβολή εγγύησης που για την τσέπη του ισοδυναμεί με χαρτζιλίκι;
Ο Pavel Durov είναι πλέον ουσιαστικά όμηρος υψηλού επιπέδου σε έναν από τους σημαντικά κέντρα του NATO, τη Γαλλία.
Οι μυστικές υπηρεσίες του ΝΑΤΟ και όλες οι δυνάμεις επιτήρησης και οικονομικού ελέγχου απέκτησαν βρήκαν τελικά την ευκαιρία που αναζητούσαν ενεργά για τόσο καιρό.
Προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση στο βασικό ερώτημα: τι πρόσφερε ο Durov στους απαγωγείς του για να τον «ανταμείψουν» με ένα προσωρινό καθεστώς ημιελευθερίας μετά την καταβολή εγγύησης που για την τσέπη του ισοδυναμεί με χαρτζιλίκι;
Ο Durov κατηγορείται ουσιαστικά ότι δεν «συνεργάζεται» με τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Ο εμμονικός στόχος τους είναι να ελέγχουν τη ρύθμιση της εποπτείας περιεχομένου του Telegram, να έχουν πλήρη πρόσβαση στην «πίσω πόρτα» των δεδομένων των χρηστών και τελικά να απαγορεύσει όλα τα ρωσικά κανάλια – τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη μεταφορά των πραγματικών ιστοριών στο πολεμικό πεδίο που εξελίσσονται από την Ουκρανία έως την υποσαχάρια Αφρική και πέρα από αυτήν.
Το Telegram είναι το κοινωνικό δίκτυο επιλογής της Παγκόσμιας Πλειοψηφίας, του Παγκόσμιου Νότου που αντιτόθεται στο παγκόσμιο ηγεμόνα.
Το Telegram βρίσκεται στην καρδιά των γεωπολιτικών εξελίξεων
Αυτό λοιπόν είναι άλλο ένα κεφάλαιο του ανοικτού υβριδικού πολέμου από τη Συλλογική Δύση ενάντια στην Παγκόσμια Πλειοψηφία.
Το Telegram τυγχάνει επίσης να χρησιμοποιείται εκτενώς στη Ρωσία από δημόσιους και στρατιωτικούς φορείς.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Pavel δεν έχει υπό έλεγχο τα μυθικά κλειδιά κρυπτογράφησης του Telegram.
Ωστόσο, ο αδελφός του Nikolai, ιδιοφυΐα στα μαθηματικά, έχει.
Ως έχει μέχτι τωρα, κανείς δεν γνωρίζει τους όρους της συμφωνίας που οδηγεί στην ημιελευθερία του Pavel.
Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι έγιναν κάποιου είδους παραχωρήσεις – ο Durov δεν έχει μετατραπεί σε Assange 2.0.
Αυτές οι παραχωρήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν την παράδοση επιλεγμένων πληροφοριών με βάση συγκεκριμένες νομικές επιφυλάξεις που δεν θα έθετε σε κίνδυνο τα ρωσικά κρατικά μυστικά.
Οι αδερφοί Durov σίγουρα γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε πληροφορία που οδηγεί δυτικές πληροφορίες να παρενοχλούν Blogger και κανάλια για την πολιτική τους στάση θα διακυβεύσει μοιραία την αξιοπιστία του Telegram.
Ανάλογα με το πώς θα προχωρήσει η «έρευνα» της γαλλικήςγραφειοκρατίας και αν το σύστημα αποφασίσει να παραπέμψει τον Durov σε δίκη ή ακόμα και να μπλοκάρει την Telegram στην ΕΕ, αυτό θα ωφελήσει μόνο την Telegram παγκοσμίως.
Ως έχει, ο κόσμος περιμένει μια λέξη από τον ίδιο τον Pavel Durov: Στο Telegram.

Ρωσία για Telegram: Οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν και αυτοκίνητα αλλά δεν είδαμε συλλήψεις των CEO της Renault ή της Citroen

Οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν όχι μόνο εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Telegram, αλλά και αυτοκίνητα, αλλά αυτό δεν οδήγησε σε συλλήψεις διευθυντικών στελεχών στην αυτοκινητοβιομηχανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σχετικά με την κράτηση του Pavel Durov στη Γαλλία.
«Πράγματι, οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν το δίκτυο Telegram.
Αλλά οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν και αυτοκίνητα.
Γιατί δεν συλλαμβάνουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Renault ή της Citroen;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης