Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παράλληλος πόλεμος σε εξέλιξη στην Αφρική - Οι Ουκρανοί ενισχύουν με drones τους αντάρτες Tuareg στο Μάλι

Παράλληλος πόλεμος σε εξέλιξη στην Αφρική - Οι Ουκρανοί ενισχύουν με drones τους αντάρτες Tuareg στο Μάλι
«Έχουμε μακροχρόνιες και ποικίλες σχέσεις με την Ουκρανία», αποκάλυψε εκπρόσωπος των ανταρτών
Οι Tuareg που επιχειρούν στο βόρειο Μάλι, συνεργάζονται εδώ και καιρό με την Ουκρανία, λαμβάνοντας ποικίλη υποστήριξη από το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών, λέει ο Attaye Ag Mohamed, υπεύθυνος για τις εξωτερικές σχέσεις της αντάρτικης οργάνωσης.
«Έχουμε μακροχρόνιες και ποικίλες σχέσεις με την Ουκρανία», είπε στο France 24, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εκπαίδευση των μαχητών Tuareg από Ουκρανούς εκπαιδευτές, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης drones.
«Επικοινωνούμε με κάθε είδους ουκρανικές υπηρεσίες και η ανταλλαγή πληροφοριών δεν είναι το μόνο πράγμα που συζητάμε», δήλωσε.

Με drones εναντίον του στρατού στο Μάλι

Με τη σειρά τους, οι αντάρτες βοηθούν στην καταπολέμηση των εχθρών της Ουκρανίας στην Αφρική.
Νωρίτερα τον Αύγουστο, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων χρησιμοποιούν drones σε μάχες εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων του Μάλι στην αφρικανική χώρα.
Το τηλεοπτικό κανάλι Afrique Media προέβη στην αποκάλυψη αυτή σχετικά με την εξέταση θραυσμάτων αεροσκαφών που έχουν καταρριφθεί και φέρουν σήμανση στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας και των ΗΠΑ.
«Υπάρχουν πολλές ειδικές ομάδες αναγνώρισης από την Ουκρανία, οι οποίες συμμετέχουν σε άκρως απόρρητες επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων του Μάλι που πολεμούν εναντίον των τρομοκρατών», ανέφερε το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης