Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Elon Musk: Οι ΗΠΑ βλέπουν την... πλάτη της Κίνας σε παραγωγική ικανότητα, είναι πολύ μπροστά

Παρέμβαση Elon Musk: Οι ΗΠΑ βλέπουν την... πλάτη της Κίνας σε παραγωγική ικανότητα, είναι πολύ μπροστά
Η πρώτη προσέγγιση της βιομηχανικής ικανότητας είναι η παραγωγή ισχύος - Η Κίνα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη βιομηχανική ικανότητα των ΗΠΑ, έγραψε ο Musk στο X.
Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Elon Musk δήλωσε την Παρασκευή 27/9 ότι η Κίνα έχει ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε παραγωγική ικανότητα.
"Η πρώτη προσέγγιση της βιομηχανικής ικανότητας είναι η παραγωγή ισχύος.
Η Κίνα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη βιομηχανική ικανότητα των ΗΠΑ", έγραψε ο Musk στο X.

Ο Musk σχολίασε ένα γράφημα που μοιράστηκε ένας χρήστης στο κοινωνικό δίκτυο X, το οποίο έδειξε ότι η Κίνα είναι πολύ μπροστά από τις ΗΠΑ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα τελευταία χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν ενεργά την Κίνα για κακή χρήση του χαρακτηρισμού "αναπτυσσόμενη χώρα" σε σχέση με τον εαυτό της, καθώς αυτό επιτρέπει στην ασιατική χώρα να αποκτήσει ορισμένα πλεονεκτήματα βάσει των κανόνων του παγκόσμιου εμπορίου παρά το γεγονός ότι είναι ήδη αρκετά προηγμένη οικονομικά, όπως ισχυρίζονται οι επικριτές. .
Το Πεκίνο, από την πλευρά του, απορρίπτει τέτοιες κατηγορίες, υποστηρίζοντας σε μια Λευκή Βίβλο του 2021 ότι «η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης