Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πατατράκ στον ΣΥΡΙΖΑ - Καρατομήθηκε ο Άδαμ Γιαννίκος, διευθυντής του ρ/σ στο Κόκκινο - Τι καταγγέλλει

Πατατράκ στον ΣΥΡΙΖΑ - Καρατομήθηκε ο Άδαμ Γιαννίκος, διευθυντής του ρ/σ στο Κόκκινο - Τι καταγγέλλει
Ο κ. Γιαννίκος καταγγέλλει ότι δέχθηκε καέ είδους πίεση για να παραιτηθεί
Άδοξα τελείωσε η θητεία του Άδαμ Γιαννίκου ως διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «105,5 Στο Κόκκινο».
Και αυτό διότι, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, ενημερώθηκε για την απομάκρυνσή του από συναδέλφους του.
Νωρίτερα, με ανακοίνωση της η Left Media ενημέρωνε τους εργαζόμενους του μέσου την απομάκρυνσή του κ. Γιαννίκου.
Ο κ. Γιαννίκος επανήλθε και με νεότερη ανάρτησή υπογράμμισε ότι η καρατόμησή του δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες του ασκήθηκε κάθε είδους πίεση (γραπτή ή προφορική, μέσω διαρροών, ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων), προκειμένου να αποχωρήσει.
«Στην προσπάθεια ορισμένων κύκλων να μου φορτωθούν όλα τα κακώς κείμενα στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, μεθοδεύτηκε η παραίτησή μου» ανέφερε επίσης ο κ. Γιαννίκος.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Σήμερα το πρωί πληροφορήθηκα από δημοσιεύματα την απομάκρυνσή μου από τη διεύθυνση του ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο». Η καρατόμησή μου δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες μού ασκείται κάθε είδους πίεση (γραπτή ή προφορική, μέσω διαρροών, ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων), προκειμένου να αποχωρήσω.
Στην προσπάθεια ορισμένων κύκλων να μου φορτωθούν όλα τα κακώς κείμενα στα ΜΜΕ του κόμματος, μεθοδεύτηκε η παραίτησή μου, προκειμένου να μην καταγραφεί η πραγματική πρόθεσή των για μετάθεση ευθυνών και απομάκρυνσή μου.
Ώρες μετά τα πρωινά δημοσιεύματα, δέχθηκα το τηλεφώνημα του προέδρου του ΔΣ της Left Media, κατά το οποίο μου επιβεβαιώσε την απομάκρυνση.
Παραθέτω την επιστολή που απέστειλα στον κ. Κωνσταντίνο Νικόλτσιο, μετά την τηλεφωνική μας επικοινωνία. Στην επιστολή, καταγράφω τις μονομερείς κινήσεις εκ μέρους της Διοίκησης εις βάρος μου. Επίσημη, γραπτή απάντηση έλαβα κατά τις τέσσερις το απόγευμα, μέσω ενός μαζικού email προς όλους τους εργαζόμενους, με το οποίο τούς κοινοποιήθηκε η «απαλλαγή» μου. Έλαβα και δεύτερο email με επισυναπτόμενη ανακοίνωση, απευθυνόμενη επίσης προς όλους τους εργαζόμενους, ότι... μπορώ να κρατήσω την εκπομπή μου. Σημειωτέον, η συγκεκριμένη ανακοίνωση επικαλείται απόφαση του ΔΣ της Left Media περί «απαλλαγής» με ημερομηνία «17-09-2024».

Η αλληλογραφία μας είναι κοινοποιημένη στην ηγεσία του κόμματος.
---
Αγαπητέ κ. Νικόλτσιε,
Σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχαμε προ ολίγου, σας δηλώνω και γραπτώς ότι έως τώρα δεν έχω λάβει καμία επίσημη, γραπτή ενημέρωση περί μεταβολής του εργασιακού μου καθεστώτος.

Σας επισημαίνω και εδώ ότι η προφορική πρόταση που μου κάνατε –δηλαδή να με απαλλάξετε από τα καθήκοντα του διευθυντή και να διατηρήσω εκπομπή στο πρόγραμμα του ρ/σ– συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.
Σας υπενθυμίζω ότι λίγα εικοσιτετράωρα μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της 7ης-8ης/9, με είχατε καλέσει στο γραφείο σας (10/9), για να με ενημερώσετε ότι το κόμμα δεν με θέλει, όπως είχατε πει χαρακτηριστικά. Στην απορία μου αν γι' αυτό υπάρχει κάποια επίσημη απόφαση, αποφύγατε να μου απαντήσετε. Φτάσατε δε στο σημείο να μου διαμηνύσετε (11/9) ότι τελικά το κόμμα δεν επιθυμεί καμία αλλαγή στον ρ/σ.

Την επομένη (12/9) επιχειρήσατε να με εμφανίσετε στη συνέλευση των εργαζομένων του ρ/σ ως παραιτηθέντα, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία παραίτηση εκ μέρους μου. Σε συνομιλία που είχα με τη Γενική Γραμματέα του κόμματος, κ. Ράνια Σβίγκου, αλλά και με μέλη της Πολιτική Γραμματείας, μου μετέφεραν ότι δεν είχε προηγηθεί καμία σχετική απόφαση του οργάνου. Στον απόηχο της εν λόγω συνέλευσης, όπου είχε προαναγγελθεί η αποχώρησή μου, επιχειρήσατε να επικοινωνήσετε ξανά μαζί μου. Όταν δεν αποδέχθηκα την πρότασή σας να παραιτηθώ στη βάση ενός ιδιωτικού συμφωνητικού, απειλήθηκα από την εταιρεία με «ατιμωτική» απομάκρυνση.

Οφείλω να καταγράψω τα ως άνω αληθή και θεωρώ ότι συνιστούν την κορύφωση μιας σειράς ενεργειών τον τελευταίο μήνα, προκειμένου να απομακρυνθώ από τη θέση του διευθυντή, να εξαναγκαστώ σε παραίτηση –αποστερούμενος εργασιακών δικαιωμάτων και επαγγελματικής αξιοπρέπειας και τιμής–, αλλά και να συνδεθώ με τις πολιτικές εξελίξεις στο κόμμα - βασικό μέτοχο. Ιδίως ως προς αυτό το τελευταίο, τονίζω ότι ουδέποτε ως διευθυντής ή δημοσιογράφος / παραγωγός εκπομπής δεν καταπάτησα τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ούτε πήρα θέση υπέρ πολιτικών προσώπων, υποψηφίων και παραγόντων.

Σε επιβεβαίωση των παραπάνω, συμβαίνει από το πρωί σήμερα να διακινείται η είδηση της απομάκρυνσής μου όχι τυχαία σε ιστότοπο, ο οποίος κατά την περίοδο που διατελώ διευθυντής έχει επιδοθεί συστηματικά σε επιθέσεις εις βάρος μου και συκοφαντικές αναφορές. Χωρίς να έχω ενημερωθεί επίσημα και αρμοδίως, διαβάζω ότι σας δόθηκε εντολή από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος να με απαλλάξετε από τα καθήκοντα μου. Μου δηλώσατε άγνοια για το δημοσίευμα, επιβεβαιώσατε την εισήγησή σας στην Πολιτική Γραμματεία, αλλά και ότι δεν ήταν ενήμερα όλα τα μέλη της γι' αυτήν την εισήγηση, ενώ συνδέσατε την όποια απόφασή σας με το αν θα μπορεί ή όχι η εταιρεία να καταβάλει δεδουλευμένα έως την προσεχή Τετάρτη. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι δυνατόν να ενημερώνομαι, για κάτι τόσο σημαντικό που αφορά την επαγγελματική μου υπόσταση, από δημοσιεύματα και όχι αρμοδίως. Ούτε, βεβαίως, να υφίσταμαι δημόσια ως επαγγελματίας και πρόσωπο τις βλαπτικές συνέπειες από δικές σας παραλείψεις και πρόχειρες ενέργειες.

Τούτων δοθέντων και καθώς γίνομαι επανειλημμένα αποδέκτης μονομερών ενεργειών, σάς δηλώνω εκ των προτέρων ότι δεν προτίθεμαι να αποδεχθώ καμία βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας μου, και, δεν θα ανεχθώ καμία προσβολή της επαγγελματικής μου φήμης και της προσωπικότητάς μου.
Σας καλώ να μου κοινοποιήσετε εγγράφως τις προθέσεις της Διοίκησης του ρ/σ, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου.
Με εκτίμηση,
ΑΓ»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης