Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Κρατική Δούμα: Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ρωσία - Κρατική Δούμα: Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Τυχόν συμφωνία, θα πρέπει να εγγυάται την προστασία και την ειρηνική διαβίωση των Ρώσων πολιτών στις νεοσύστατες δημοκρατίες, τονίζει ο εκπρόσωπος της Κρατικής Δούμας
Ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Alexey Chepa, υπενθύμισε τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Σε συνομιλία του με το ρωσικό δίκτυο Lenta, εξέφρασε τους κύριους όρους που θέτει η Μόσχα.
Ο Chepa σημείωσε ότι, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, οι στόχοι της χώρας έχουν καθοριστεί σαφώς και συγκεκριμένα, χωρίς αναλυτική καταγραφή και με αυστηρή σειρά.
Περαιτέρω, έθιξε αρκετές προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Ρωσίας, που θα πρέπει να εγγυάται την προστασία και την ειρηνική διαβίωση των Ρώσων πολιτών στις νεοσύστατες δημοκρατίες.
Ο Chepa πρόσθεσε ότι οι όροι περιλαμβάνουν επίσης την απαίτηση η Ουκρανία να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και τη δημοκρατοποίηση της χώρας.
Από την πλευρά του, ο στρατηγός Yevgeny Buzhinsky εξέφρασε την απορία του γιατί ο ρωσικός στρατός δεν έχει καταστρέψει τις μεταφορικές υποδομές στην Ουκρανία και γιατί οι Δυτικοί πολιτικοί έχουν την ευκαιρία να επισκέπτονται τακτικά το Κίεβο, διαπραγματευόμενοι την προμήθεια νέων όπλων με τον Zelensky.
Υπενθυμίθεζεται ότι ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχει υποστηρίξει ότι οι αρχές του Κιέβου δεν έχουν πλέον την ευκαιρία να τερματίσουν τη σύγκρουση προς όφελός τους και έχει εκφράσει την άποψη ότι το Κίεβο θα έπρεπε να είχε κάνει παραχωρήσεις στη Ρωσία πριν από τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με ρεπορτάζ του RT.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης