Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα – Σωσίβιο στην καταρρέουσα αγορά ακινήτων με μείωση επιτοκίων για ενυπόθηκα δάνεια 5,3 τρισ. δολ.

Κίνα – Σωσίβιο στην καταρρέουσα αγορά ακινήτων με μείωση επιτοκίων για ενυπόθηκα δάνεια 5,3 τρισ.  δολ.
Οι ιδιοκτήτες κατοικιών θα μπορούν να αναδιαπραγματευτούν τους όρους με τους τρέχοντες δανειστές τους από την 1η Νοεμβρίου, ανέφερε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας σε ανακοίνωσή της αργά την Κυριακή (29/9)
Η Κίνα έλαβε μέτρα για τη μείωση των δανειακών επιβαρύνσεων σε στεγαστικά δάνεια η αξία των οποίων αγγίζει 5,3 τρισεκατομμύρια δολάρια που έχουν λάβει εκατομμύρια οικογένειες, στην τελευταία της προσπάθεια να στηρίξει τον προβληματικό τομέα των ακινήτων.
Οι ιδιοκτήτες κατοικιών θα μπορούν να αναδιαπραγματευτούν τους όρους με τους τρέχοντες δανειστές τους από την 1η Νοεμβρίου, ανέφερε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας σε ανακοίνωσή της αργά την Κυριακή (29/9).
Όσοι επέλεξαν σταθερά επιτόκια στεγαστικών δανείων μπορούν επίσης να επαναδιαπραγματευτούν νέα δάνεια με βάση το τελευταίο βασικό επιτόκιο δανείου, ένα επιτόκιο αναφοράς για τα ενυπόθηκα δάνεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Το σχέδιο, το οποίο επισημάνθηκε ως μέρος μιας ευρείας δέσμης μέτρων τόνωσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα του Πεκίνου να τερματίσει την παρατεταμένη στεγαστική κρίση που έχει παρασύρει την ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Τα μέτρα θα μειώσουν τα ανεξόφλητα επιτόκια για μεμονωμένους δανειολήπτες κατά μέσο όρο 50 μονάδες βάσης και θα μειώσουν τις ετήσιες δαπάνες τους για τόκους κατά περίπου 150 δισεκατομμύρια γιουάν (21 δισεκατομμύρια δολάρια), δήλωσε ο διοικητής της PBOC Pan Gongsheng νωρίτερα τον Σεπτέμβριο.
. Οι τράπεζες συνήθως ανατιμολογούν τα υφιστάμενα δάνεια στις αρχές του έτους με βάση το βασικό επιτόκιο των πενταετών δανείων, το οποίο έχει μειωθεί κατά 35 μονάδες βάσης.
Η περσινή ώθηση αναχρηματοδότησης ενυπόθηκων δανείων μείωσε τα ανεξόφλητα επιτόκια κατά 73 μονάδες βάσης κατά μέσο όρο και μείωσε τις ετήσιες δαπάνες των δανειοληπτών για τόκους κατά περίπου 170 δισεκατομμύρια γιουάν, ανέφερε η PBOC σε σχετική έκθεση του Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης