Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu κατά Macron: Ντροπή του που προτρέπει σε embargo όπλων στο Ισραήλ

Netanyahu κατά Macron: Ντροπή του που προτρέπει σε embargo όπλων στο Ισραήλ
Ο Netanyahu διερωτήθηκε ρητορικά εάν το Ιράν επιβάλλει εμπάργκο όπλων στους πληρεξούσιους του  - «Φυσικά και όχι», απαντησε
H έκκληση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron για embargo όπλων στο Ισραήλ αυτή την εβδομάδα είναι «ντροπή», επισήμανε ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu σε μια αγγλόφωνη δήλωση που απευθύνεται στον Γάλλο ηγέτη.
«Σήμερα, το Ισραήλ αμύνεται σε επτά μέτωπα ενάντια στους εχθρούς του πολιτισμού», λέει, δείχνοντας τη Γάζα, τον Λίβανο, τη Δυτική Όχθη, την Υεμένη, τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν.
«Καθώς το Ισραήλ πολεμά τις δυνάμεις της βαρβαρότητας με επικεφαλής το Ιράν, όλες οι πολιτισμένες χώρες θα πρέπει να στέκονται σταθερά στο πλευρό του Ισραήλ», επιμένει ο Netanyahu.
«Ωστόσο ο πρόεδρος Macron και άλλοι δυτικοί ηγέτες ζητούν τώρα embargo όπλων κατά του Ισραήλ», συνεχίζει.
«Ντροπή τους».
Ο Netanyahu διερωτήθηκε ρητορικά εάν το Ιράν επιβάλλει εμπάργκο όπλων στους πληρεξούσιους του.
«Φυσικά και όχι», απαντά.
«Αυτός ο άξονας του τρόμου είναι ενωμένος».
«Όμως οι χώρες που υποτίθεται ότι αντιτίθενται σε αυτόν τον τρομοκρατικό άξονα ζητούν εμβαργο όπλων στο Ισραήλ», συνεχίζει ο Netanyahu.
«Τι ντροπή!»
Ο Netanyahu υπόσχεται ότι το Ισραήλ θα κερδίσει «με ή χωρίς την υποστήριξή του».
«Αλλά η ντροπή τους θα συνεχιστεί πολύ μετά τη νίκη του πολέμου».
Όπως κάνει συχνά, ο Netanyahu υποστηρίζει ότι το Ισραήλ υπερασπίζεται τον πολιτισμό ενάντια σε αυτούς που επιδιώκουν να επιβάλουν μια σκοτεινή εποχή φανατισμού σε όλους μας.
«Να είστε βέβαιοι, το Ισραήλ θα πολεμήσει μέχρι να κερδηθεί η μάχη — για χάρη μας και για χάρη της ειρήνης και της ασφάλειας στον κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης