Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης Zakharova: Οι ΗΠΑ ανάβουν τη φωτιά του πολέμου στην Κορέα - Σε αμερικανικό «δουλικό ζυγό» Σεούλ και Τόκιο

Καταπέλτης Zakharova: Οι ΗΠΑ ανάβουν τη φωτιά του πολέμου στην Κορέα - Σε αμερικανικό «δουλικό ζυγό» Σεούλ και Τόκιο
«Ονειρεύονται να δουν και εδώ τις φλόγες να ξεσπούν», τόνισε με νόημα για την Ουάσινγκτον η εκπρόσωπος της Μόσχας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη χώρα που πραγματικά αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης στην Κορεατική Χερσόνησο, για την ακρίβεια «όνειρο» τους είναι να δουν την περιοχή να φλέγεται, τόνισε με νόημα η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, μέσω του λογαριασμού της στο Telegram.
Η διπλωμάτισσα άσκησε σφοδρή κριτική στην «έκκληση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών προς τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας» (DPRK), προκειμένου η ΠιονγκΓιάνγκ σταματήσει τις ενέργειες που «αυξάνουν τον κίνδυνο σύγκρουσης στην Κορεατική Χερσόνησο».
«Κλασική αμερικανική τακτική: προκαλούν κλιμάκωση της κατάστασης και ρίχνουν την ευθύνη σε αυτούς που οι ίδιοι εμπλέκονται, έστω και άθελά τους. Η μόνη χώρα που πραγματικά αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης, τόσο στην Κορεατική Χερσόνησο όσο και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού στο σύνολό της, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ονειρεύονται να δουν και εδώ τις φλόγες να ξεσπούν», τόνισε η εκπρόσωπος της Μόσχας.
Ταυτόχρονα, όπως υπογράμμισε η Zakharova, η Σεούλ και το Τόκιο, που αποτελούν «κρίσιμους κόμβους για την περιφερειακή ασφάλεια» και βρίσκονται υπό την πίεση των ΗΠΑ, «στερούνται της βούλησης να αποτινάξουν τον δουλικό ζυγό της αμερικανικής χειραγώγησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης