Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συνεδριάζει στις 17/10 η Πολιτική Γραμματεία - Σάλος με το site Κασσελάκη – Θεοχαρόπουλος: Παράπλευρος μηχανισμός

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συνεδριάζει στις 17/10 η Πολιτική Γραμματεία - Σάλος με το site Κασσελάκη – Θεοχαρόπουλος: Παράπλευρος μηχανισμός
«Ο Κασσελάκης δεν ήθελε να γίνει υποψήφιος, θεωρώ ότι «στρώνει χαλί» για νέα κίνηση εκτός του ΣΥΡΙΖΑ», εκτιμά ο Θ. Θεοχαρόπουλος
Σχετικά Άρθρα
(upd) Αναταράξεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος να συνεδριάζει την Πέμπτη 17/10 με φόντο τη νέα κίνηση Κασσελάκη, την ώρα που η μετωπική σύγκρουση γύρω από την υποψηφιότητά του κορυφώνεται, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να τον αποκλείσει.
Μπορεί ο  ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίζει πως η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 12/10 είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη, ωστόσο η πλευρά Κασσελάκη στρέφει το βλέμμα στο Συνέδριο που είναι προγραμματισμένο στις 8-10/11 – άγνωστο αν θα γίνει- και εμφανίζεται βέβαιη ότι δεν θα την επικυρώσει και θα είναι υποψήφιος στις εκλογές για ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα.
Παράλληλα, στο τεταμένο εσωκομματικό σκηνικό, λάδι ...στη φωτιά έριξε  η πλατφόρμα του Στ. Κασσελάκη που είναι πλέον στον "αέρα" με τίτλο «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ», προκαλώντας αντιδράσεις , με τον ίδιο να απαντά και να κατηγορεί μέλη της Κεντρικής Επιτροπής  για διακίνηση κειμενου που καλεί τους αναγνώστες να μην εγγραφούν, χωρίς να παραλείπει να τονίζει πως «η μόνη μας δύναμη απέναντι στην εκτροπή είναι το Συνέδριο».
Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης το προηγούμενο 24ωρο χαρακτήρισε «ψευδή» και «σοκαριστική» την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για «άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη» απόφαση της Κ.Ε. του κόμματος, τονίζοντας ότι «το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως συγκαλείται έκτακτο Συνέδριο», το οποίο «μπορεί ως το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει την απόφαση της Κ.Ε.».
«Θα είμαι εδώ μέχρι τέλους» ξεκαθάρισε και προχώρησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας του με τίτλο «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ», προκαλώντας νέες αναταράξεις στο κόμμα, που έχει ήδη site, επιμένοντας στην υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
κασσ_20.JPG

Έτσι, αύριο, Πέμπτη 17/10, το μεσημέρι στις 15:00 θα συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Θεοχαρόπουλος για Κασσελάκη: Παραβαίνει κανόνες - Στρώνει χαλί για το δικό του κόμμα

«Το κόμμα δεν έχει παραρτήματα, δεν έχει τέτοιες λογικές. Δεν στήνεται κόμμα μέσα στο κόμμα. Είναι μία προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας παράπλευρος μηχανισμός. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται μία κουβέντα παραλογισμού», τόνισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εγγραφές των πολιτών γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την πλατφόρμα isyriza.gr και όχι του Κασσελάκη.
«Ζητήσαμε από τον Στέφανο Κασσελάκη να πάμε σε εκλογές από τη βάση και μας έλεγε όχι, κάντε μομφή. Έγινε η μομφή στην Κεντρική Επιτροπή, πέρασε και όταν πέρασε, δεν μπορεί να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα. Αμφισβητεί τους κανόνες της Δημοκρατίας, γιατί και στην κυβέρνηση και στα κόμματα δεν υπάρχει ανεξέλεγκτη εξουσία», ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος μιλώντας στο mega.
Όπως είπε, «ο Κασσελάκης έχει καταδικαστεί από τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή παραβαίνει κανόνες, υβρίζει το κόμμα που θέλει να γίνει πρόεδρος, στέλνει εξώδικα και απειλεί με εισαγγελικές αρχές τα όργανα του κόμματος. Με τον Κασσελάκη υπήρξε τρομερή ανοχή, που κάθε μέρα προχωρούσε σε υβριστικά σχόλια κατά του κόμματος και θέλησε να το στείλει στα δικαστήρια».
Εκτίμησε πως «ο Κασσελάκης δεν ήθελε να γίνει υποψήφιος, θεωρώ ότι «στρώνει χαλί» για νέα κίνηση εκτός του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης: Είναι σε πανικό, ικανοί για όλα - Η φωνή μας το Συνέδριο

«Μετά τον αντικαταστατικό «αποκλεισμό» της υποψηφιότητάς μου από τη μειοψηφία της ΚΕ, οι ίδιοι άνθρωποι προσπαθούν να σας αποτρέψουν να μπείτε στο επίσημο site της υποψηφιότητάς μου http://odikosmassyriza.gr», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης, περνώντας στην αντεπίθεση μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.
Μάλιστα, απαντά στις δηλώσεις του Θ. Θεροχαρόπουλου, κάνει λόγο για «επικίνδυνα για τη Δημοκρατία στο κόμμα» και σχολιάζει  πως «κάθε μέρα που περνάει, το συνειδητοποιείτε όλο και περισσότερο: Είναι σε πανικό, είναι ικανοί για όλα. Θέλει αγώνα, θέλει πείσμα, θέλει γερό στομάχι, αλλά η επιστροφή της δημοκρατίας στο κόμμα μας είναι πάνω σας».
Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κασσελάκης σημειώνει πως «λίγα μόνο λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση του site μας, πανομοιότυπο κείμενο άρχισε να διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από μέλη της ΚΕ (με το περιεχόμενο που βλέπετε στις φωτογραφίες, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο).
Αποκαλούν την επίσημη ιστοσελίδα μου «ιστότοπο υπεξαίρεσης προσωπικών δεδομένων» με «παραποίηση του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», «ύποπτο ιστότοπο» που «μολύνει τον σέρβερ σας με ιό ή υλικό παρακολούθησης της προσωπικής σας ζωής» και καλούν ευθέως: «Μην εγγράφεστε σε αυτόν τον ιστότοπο!».
Την ίδια στιγμή, στο πολιτικό πεδίο άρχισαν να διαρρέουν μέσω site της Δεξιάς και δηλώσεων σε τηλεοπτικές εκπομπές ότι δήθεν μέσα από τον προσωπικό μου ιστότοπο κάνουμε… εγγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ (!), φτιάχνουμε «κόμμα μέσα στο κόμμα» (!), ενώ μιλούν πάλι για κυρώσεις και διαγραφές!».
k3_3.JPG
k4_5.JPG
Απαντώντας σε όλα αυτά, τονίζει πως «όσο κι αν κάποια πράγματα είναι αυτονόητα, όταν χάνεται η λογική απαντάει η αλήθεια:
-Το σύνθημα «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» είναι γνωστό εδώ και εβδομάδες. Αυτό το όνομα έγινε ο επίσημος ιστότοπος της υποψηφιότητάς μου. Κατά τον ίδιο τρόπο πχ το σύνθημα ΣΥΡΙΖΑrestart μπορεί να γίνει site.
-Το περσινό site της υποψηφιότητάς μου είχε τίτλο «ΣΥΡΙΖΑνασυγκρότηση τώρα», το φετινό «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ».
-Το περσινό site της υποψηφιότητάς μου είχε φόρμα εγγραφής και συμμετοχής, αντίστοιχη με το φετινό.
Σας παραθέτω φωτογραφίες τόσο της φετινής, όσο και της περσινής φόρμας, τότε που ο ιστότοπός μας δεν ήταν «επικίνδυνος» και… αιτία διαγραφής».

Το συνέδριο η μόνη δύναμη απέναντι στην εκτροπή - Είναι σε παντικό

Ο κ. Κασσελάκης
συνεχίζει την ανάρτησή του αναφέροντας πως  «οντως συμβαίνουν επικίνδυνα πράγματα τις τελευταίες μέρες.
Επικίνδυνα για τη Δημοκρατία στο κόμμα μας.
Η μόνη μας δύναμη απέναντι στην εκτροπή είναι το Συνέδριο.
Η φωνή μας είναι το Συνέδριο.
Η μόνη μου δύναμη είστε εσείς».
Μάλιστα, ζητά από πολίτες να εγγραφούν τόσο στο site του ΣΥΡΙΖΑ, στο http://isyriza.gr και στις τοπικές ΟΜ μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, όοσ και στη δική του πλατφόρμα.
«Ζητώ (εδώ και μέρες) να γραφτείτε στο http://isyriza.gr και στις τοπικές ΟΜ μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, για να μπορέσετε να ψηφίσετε εσείς δημοκρατικά για τους συνέδρους σας και όχι ένας στενά ελεγχόμενος κομματικός μηχανισμός αντί για εσάς.
Ζητώ (με τη χθεσινή μου ανάρτηση) να γραφτείτε στη σελίδα http://odikosmassyriza.gr για να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου, να γίνετε εθελοντές, να είστε δίπλα μας».
«Κάθε μέρα που περνάει, το συνειδητοποιείτε όλο και περισσότερο:
Είναι σε πανικό, είναι ικανοί για όλα.
Θέλει αγώνα, θέλει πείσμα, θέλει γερό στομάχι, αλλά η επιστροφή της δημοκρατίας στο κόμμα μας είναι πάνω σας.
Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας».
k22.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης