Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές - Δημοψήφισμα Μολδαβία: Καταγγέλθηκαν 170 παραβιάσεις τις δύο πρώτες ώρες της ψηφοφορίας, 34 επαληθεύτηκαν

Εκλογές - Δημοψήφισμα Μολδαβία: Καταγγέλθηκαν 170 παραβιάσεις τις δύο πρώτες ώρες της ψηφοφορίας, 34 επαληθεύτηκαν
Οι παρατηρητές έλαβαν περισσότερες από 170 αναφορές παραβιάσεων τις πρώτες δύο ώρες, 34 από τις οποίες επαληθεύτηκαν και επιβεβαιώθηκαν
Επεισοδιακά άνοιξε η εκλογική διαδικασία στην Μολδαβία όπου διεξάγονται οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία της χώρας από την ανεξαρτησία της το 1991, καθώς καλείται να αποφασίσει για την μελλοντική της πορεία, αν θα είναι προς την Δύση - ένταξη στην ΕΕ, ή όχι, με τις πρώτες δύο ώρες της ψηφοφορίας να καταγγέλλονται 170 παραβιάσεις.
Οι προεδρικές εκλογές και το δημοψήφισμα για την ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ διεξάγονται με παραβιάσεις, δήλωσε στο εκλογικό τμήμα μετά την ψηφοφορία ο Vasile Tarlev, ένας από τους υποψήφιους για την προεδρία και πρώην πρωθυπουργός (2001-2008).
«Έχουμε ενημερωθεί ότι σε πολλά νοσοκομεία και κλινικές ιατρικό προσωπικό συγκεντρώνει μαζικά ψηφοδέλτια από ασθενείς.
Δεν αποκλείουμε ότι αυτό γίνεται με στόχο τη νοθεία στις εκλογές και το δημοψήφισμα για την ένταξη στο Την παραμονή της ψηφοφορίας, διαδόθηκε στα μέσα ενημέρωσης ότι ο Tarlev αποκλείστηκε από την προεδρική κούρσα.

Οι παρατηρητές έλαβαν αναφορές για 170 παραβιάσεις

Οι παρατηρητές έλαβαν περισσότερες από 170 αναφορές για παραβιάσεις τις πρώτες δύο ώρες των προεδρικών εκλογών στη Μολδαβία και του δημοψηφίσματος για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, 34 από τις οποίες επαληθεύτηκαν και επιβεβαιώθηκαν, δήλωσε ο επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Promo-LEX, Nikolay Panfil.
«Η αποστολή των παρατηρητών έλαβε 173 αναφορές περιστατικών, 34 από τις οποίες έχουν ήδη επαληθευτεί και επιβεβαιωθεί, οι υπόλοιπες είναι ακόμη στην διαδικασία επαλήθευσης.
Ειδικότερα, επτά περιπτώσεις αφορούν τοποθέτηση υλικού εκστρατείας σε ή κοντά σε εκλογικά τμήματα, υπάρχουν περιπτώσεις παραβίασης της μυστικότητας της ψήφου, αρκετές περιπτώσεις ομαδικής ψηφοφορίας, επιπλέον, υπήρξαν παραβιάσεις της ασφάλειας της διαδικασίας, για παράδειγμα, οι κάλπες δεν σφραγίστηκαν», είπε ο Panfil σε ενημέρωση.
Το πρωί, οι υποψήφιοι για την προεδρία και οι πρώην πρωθυπουργοί της Μολδαβίας Ion Chicu και Vasile Tarlev ανέφεραν επίσης παραβιάσεις κατά την ψηφοφορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης