Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ουκρανικός στρατός κατέλαβε την Kruglyakovka στο Kupyanks στα social media, αλλά έχασαν τον έλεγχο στο έδαφος

Ο Ουκρανικός στρατός κατέλαβε την Kruglyakovka στο Kupyanks στα social media, αλλά έχασαν τον έλεγχο στο έδαφος
 Η ουκρανική στρατιωτική προπαγάνδα μπήκε στη μάχη και κήρυξε άλλη μια ψεύτικη νίκη
Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να κερδίζει, αλλά μόνο στα social media.
Ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν επιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένου του στρατηγικά σημαντικού ουκρανικού προπυργίου στο Kupyansk, η ουκρανική στρατιωτική προπαγάνδα μπήκε στη μάχη και κήρυξε άλλη μια ψεύτικη νίκη.
Στις 18 Οκτωβρίου, η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας (GUR) δήλωσε απροσδόκητα τον έλεγχο του χωριού Kruglyakovka που βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού Oskol νότια του Kupyansk.
Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά, οι Ειδικές Δυνάμεις του GUR μαζί με την 77η χωριστή αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέλαβαν τον έλεγχο του οικισμού και ολοκλήρωσαν την επιχείρηση εκκαθάρισης.
Η επιχείρηση της Ουκρανίας διήρκεσε από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου.
Ο ρωσικός στρατός φέρεται να έχασε περισσότερο από μια διμοιρία σε μάχες.
Ρώσοι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν και αποκάλυψαν μερικά σημαντικά δεδομένα στους γενναίους Ουκρανούς μαχητές.
Οι διαδρομές που χρησιμοποίησε ο ρωσικός στρατός ναρκοθετήθηκαν, ο ουκρανικός έλεγχος της Kruglyakovka φέρεται να εξασφαλίστηκε.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι γενναίες ειδικές δυνάμεις του GUR μπαίνουν στις μάχες των μέσων ενημέρωσης όταν ο ουκρανικός στρατός υφίσταται άλλη μια στρατηγική ήττα.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια σειρά από επιτυχημένες επιθετικές επιχειρήσεις και επέκτειναν σε μεγάλο βαθμό τη ζώνη ελέγχου τους γύρω από την πόλη Kupyansk.
Σε μια προσπάθεια να εμψυχώσει τους Ουκρανούς και τους δυτικούς προστάτες τους, ο διαβόητος GUR διοργάνωσε άλλη μια ψεύτικη νίκη.
Τα επίσημα κοινοποιημένα πλάνα δείχνουν την προετοιμασία της διοίκησης για την επιχείρηση, και μια μικρή ομάδα Ουκρανών στρατιωτών τρέχει ανάμεσα στα σπίτια και πυροβολεί δυνατά γύρω τους και σε άδεια υπόγεια.
Στην πραγματικότητα, δεν υπήρξε καμία πραγματική μάχη που να υποστηρίξει τον ισχυρισμό.
Η περιοχή του χωριού Kruglyakovka φλεγόταν από σκληρές μάχες για εβδομάδες.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις διέρρηξαν την ουκρανική άμυνα στα δάση δυτικά του οικισμού.
Στις αρχές Οκτωβρίου, περικύκλωσαν την Kruglyakovka από βόρεια και ανατολικά και έκοψαν έναν σημαντικό δρόμο προς την Kolesnikovka.
Μετά από παρατεταμένες μάχες στα περίχωρα και σφυροκόπημα ουκρανικών κρησφύγετων με βαριές βόμβες και πυροβολικό, οι αναφορές από το πεδίο της μάχης για ρωσική προέλαση στο χωριό είναι γεγονός.
Μάλιστα, το χωριό παρέμεινε στη γκρίζα ζώνη για πολύ καιρό όταν οι γενναίες ειδικές δυνάμεις των GUR διοργάνωσαν τη νικηφόρα μάχη τους ενάντια στις σκιές.
Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς δημοσιογράφους, η επιχείρηση παρατηρήθηκε επίσης από ρωσικά UAV και η κινηματογραφική ομάδα δέχτηκε βομβαρδισμό του ρωσικού πυροβολικού όταν υποχώρησε από τους δρόμους.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές το βράδυ της 20ης Οκτωβρίου, η Kruglyakovka τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο.
Ο έλεγχος του Kruglyakovka είναι στρατηγικής σημασίας.
Επιτρέπει στον ρωσικό στρατό να αποκόψει την ουκρανική ομάδα στην ανατολική όχθη του ποταμού νότια του Kupyansk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης