Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Γιατί ξαφνικά οι μεγάλοι παίκτες άλλαξαν στάση - JPMorgan, Goldman, UBS, Deutsche Bank ποντάρουν στον Trump

Γιατί ξαφνικά οι μεγάλοι παίκτες άλλαξαν στάση - JPMorgan, Goldman, UBS, Deutsche Bank ποντάρουν στον Trump
Τόσο η Goldman Sachs όσο και η JPMorgan έχουν αρχίσει τις συστάσεις για ένα Trump trade
Όλο και πιο βέβαιη θεωρεί η Wall Street την επικράτηση του Donald Trump, έναντι της Kamala Harris, στις προσεχείς προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 5 Νοεμβρίου 2024.
Γι’ αυτό το λόγο τόσο η Goldman Sachs όσο και η JPMorgan έχουν αρχίσει τις συστάσεις για ένα Trump trade.
Η ομάδα Positioning Intelligence που παρακολουθεί στενά την JPMorgan δημοσίευσε μια αναφορά στην οποία συνόψισε την πρόσφατη τοποθέτηση των hedge fund μάλλον απλά: "All – in στον Trump".

Η ανάλυση της JP Morgan:

Καθώς οι πιθανότητες για προεδρία Trump και Red Wave έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε δει θέματα που θεωρούνται «Ρεπουμπλικανοί Νικητές» κατά ~7% τον περασμένο μήνα.
Οι μετοχές κρυπτονομισμάτων και οι μικρές κεφαλαιοποιήσεις είχαν καλύτερες επιδόσεις, ενώ οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας υποαπέδωσαν.
Επιπλέον, η ευρύτερη αγορά μετοχών των ΗΠΑ συνεχίζει να δημιουργεί νέα τάση και η τοποθέτηση φαίνεται να είναι αυξημένη.
Με βάση τις θεματικές αλλαγές, τις ιστορικές επιστροφές γύρω από τις εκλογές και την αυξημένη τοποθέτηση, υπάρχει περιθώριο για λίγη απογοήτευση και ανατροπή τις επόμενες εβδομάδες, εάν οι πιθανότητες αρχίσουν να αλλάζουν.
Με άλλα λόγια, η «έξυπνη αγορά» πηγαίνει όλο και περισσότερο σε μια νίκη Trump.

1. All in on Trump Themes;

Οι ροές των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου έδειξαν ισχυρή προτίμηση για θέματα Ρεπουμπλικανών με Rep Winners (JPREPWIN) που αγοράστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, τοποθετώντας τους κοντά σε υψηλά ~2 ετών, ενώ οι Dem Winners (JPDEMWIN) πωλήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και τοποθετήθηκαν σε χαμηλά πολλών ετών.
Οι μετοχές κρυπτογράφησης παρουσίασαν ασταθείς ροές, αν και οι αγορές τον τελευταίο καιρό δεν ήταν τόσο ισχυρές όσο ήταν στα μέσα Ιουλίου.
1_191.jpg
2. Ροές που γίνονται θετικές και τοποθετούνται σχετικά υψηλά πριν από τις εκλογές (έναντι προηγούμενων κύκλων)

Οι ροές HF και ETF έχουν γίνει πιο θετικές τον τελευταίο καιρό και οι καθαρές ροές HF 4 εβδομάδων έχουν μετατοπιστεί ουσιαστικά από -2z στις αρχές Σεπτεμβρίου στο +1z πιο πρόσφατα.
Οι ροές του ETF τείνουν να παραμένουν θετικές μετά τις εκλογές και ακόμη και σε χρόνια που είναι πολύ ισχυρές, αλλά οι αποδόσεις του S&P είναι συχνά πολύ χαμηλές τον Οκτώβριο κατά τη διάρκεια των εκλογικών ετών από το 1950
Το συνολικό επίπεδο τοποθέτησης για τις μετοχές των ΗΠΑ παραμένει κάπως αυξημένο (+1,0z, >90ο %) και τα προηγούμενα έτη εκλογών από το 2012, τόσο οι αποδόσεις θέσης όσο και οι αποδόσεις SPX τείνουν να έχουν χαμηλότερη τάση τις εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

3. Small Caps and Momentum…

Τι είναι η ρύθμιση; Small Cap / Russell 2000 θεωρείται ότι θα ράλι αν λάβουμε Red Wave, αλλά η θέση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του Russell 2000 φαίνεται ήδη αρκετά ανεβασμένη (έναντι πιο ουδέτερης πριν από το χτύπημα του Ιουλίου).
Βλέποντας ένα 3 έτος z-score καθαρής θέσης, είναι ήδη στο +2z, σε συμφωνία με τα προηγούμενα υψηλά.
Το ETF ρέει σε ETF μικρής κεφαλαιοποίησης έναντι το ευρύτερο σύμπαν είναι ουδέτερο, αν και όχι τόσο πτωτικό όσο οδήγησαν στο ράλι του Ιουλίου, ενώ ο συντελεστής καθαρής έκθεσης HF προς Μέγεθος είναι πιο προκατειλημμένος προς το Large σε πολυετή βάση, αλλά όχι ιδιαίτερα σε βάση 12 εκατ.
Το Momentum τείνει να υπολειτουργεί τις 10 ημέρες πριν από τις εκλογές (και συνεχίζει να μειώνεται κατά μέσο όρο σε 3 εκατομμύρια μετεκλογικά), αλλά η απόδοσή του έχει συσχετιστεί αρκετά με την ευρύτερη αγορά.
2_284.jpg
Η ανάλυση της Goldman Sachs:

Περνώντας στην Goldman Sachs, βρίσκουμε μια παρόμοια σύσταση.
Το Ρεπουμπλικανικό Σενάριο Σάρωσης έχει αναδειχθεί ως μία από τις προτιμώμενες συναλλαγές της τράπεζας ενόψει των εκλογών.
Σύμφωνα με τη Goldman, το μεγάλο ζεύγος ρεπουμπλικανών πολιτικών (GSP24REP), που αποτελείται από μακροχρόνια ρεπουμπλικανικά άτομα με υψηλότερες επιδόσεις (GS24REPL, η έκδοση πρώην εμπορευμάτων είναι GS24RLXC) έναντι σύντομων Ρεπουμπλικανών πολιτικών χαμηλότερων επιδόσεων (GS24REPS).
3_260.jpg
- Αγοράστε GS24REPL 20Dec24 107% / 117% OTC spread call για 1,30%, 7,69x καθαρή μόχλευση, με 15% δέλτα.
- Αγοράστε GS24RLXC 20Dec24 108% / 118% OTC spread call για 1,30%, 7,69x καθαρή μόχλευση, με 16% δέλτα.
Όπως φαίνεται παρακάτω, το εμπόριο ζεύγους νίκης των Ρεπουμπλικανών που συζητήθηκε παραπάνω μόλις έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών.
4_220.jpg
Η ανάλυση της UBS:

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στην UBS, η τράπεζα έχει τη δική της θεματική συναλλαγή ζευγών και γράφει ότι η πρόσφατη άνοδος του καλαθιού "Republican Sweep" στήριξε το ράλι του S&P 500 σε υψηλό όλων των εποχών.
Πράγματι, όπως φαίνεται παρακάτω, το καλάθι των Ρεπουμπλικανικών Νικών της UBS έχει ανατρέψει τη νίκη των Δημοκρατικών έχοντας κλείσει υψηλότερα για 14 συνεχόμενες ημέρες!
5_114.jpg
Επίσης, η UBS σημειώνει ότι η δραματική άνοδος του δολαρίου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αδυναμία του κινεζικού γουάν χάρη στην αύξηση του θέματος του Ρεπουμπλικανικού Sweep.
«Η συναλλαγή ζεύγους εκλογών μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών της UBS έχει αυξηθεί κατά 15% μέχρι σήμερα σε νέα υψηλά σχεδόν σε ευθεία γραμμή, υποδηλώνοντας ότι η αγορά έχει τιμολογήσει σε μεγάλο βαθμό την τιμή του πρώην προέδρου Trump».
«Ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο, δηλαδή οι τράπεζες υψηλότερα, οι κυκλικές μετοχές/καταναλωτές/αναπτυξιακές μετοχές υψηλότερες, όσο περισσότερο η ανατιμολόγηση οδηγήθηκε από μια πραγματική ανατιμολόγηση της ανάπτυξης, τόσο πιο ανοδική είναι η νίκη του Trump», αναφέρει η UBS.
6_107.jpg
Η ανάλυση της Deutsche Bank:

Η Deutsche Bank Research ανέλυσε τον πιθανό αντίκτυπο διαφορετικών εκλογικών αποτελεσμάτων και τα μετέφρασε σε μια αντίδραση της αγοράς σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία με ιδιαίτερη έμφαση στο FX.
Βέβαια, υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων σχετικά με τα πιθανά αποτελέσματα της αγοράς και της ανάπτυξης εντός της ομάδας DB.
Αυτό πηγάζει σε μεγάλο βαθμό από την αβεβαιότητα σε τρία μέτωπα: τα δημοσιονομικά αποτελέσματα σε περίπτωση διχασμένης κυβέρνησης, τον βαθμό στον οποίο εφαρμόζεται η τιμολογιακή πολιτική, τις μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις των πολιτικών από την πλευρά της προσφοράς που σχετίζονται με τη ρύθμιση, τη μετανάστευση και την ενέργεια.
Ακόμη και με πλήρη βεβαιότητα για τη δασμολογική πολιτική, για παράδειγμα, ο αντισταθμιστικός αντίκτυπος ανάπτυξης-πληθωρισμού ενός αρνητικού σοκ προσφοράς δημιουργεί μεγάλη αμφιθυμία.
Η μεγαλύτερη διακύμανση στη δημοσιονομική πολιτική και στα αναπτυξιακά αποτελέσματα είναι πιθανό υπό την κυβέρνηση Trump: μια κόκκινη σάρωση θα οδηγούσε πιθανότατα στα μεγαλύτερα ελλείμματα, ενώ μια διχασμένη κυβέρνηση θα μπορούσε να οδηγήσει στα μικρότερα ελλείμματα μέσω του αντίκτυπου των δασμών στα έσοδα.
Κατ' επέκταση, μια νίκη Trump έχει τις περισσότερες δυνατότητες να δημιουργήσει τις μεγαλύτερες κινήσεις της αγοράς και προς τις δύο κατευθύνσεις στις αγορές ομολόγων.
7_96.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης