Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Musk τινάζει την μπάνκα στον αέρα - Έχει ξοδέψει τουλάχιστον 130 εκατ. δολ. για την επανεκλογή Trump

O Musk τινάζει την μπάνκα στον αέρα - Έχει ξοδέψει τουλάχιστον 130 εκατ. δολ. για την επανεκλογή Trump
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Musk έχει ταχθεί υπέρ του Trump με έναν τρόπο που λίγοι επιχειρηματικοί τιτάνες έχουν κάνει στο παρελθόν για έναν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές

Περισσότερα  από 130 εκατομμύρια δολάρια έχει ξοδέψει φέτος ο Elon Musk για την επανεκλογή του Donald Trump και άλλων Ρεπουμπλικανών υποψήφιων.
Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού, ήτοι 119 εκατομμύρια δολάρια, έχει διατεθεί προς το «America PAC», το super PAC του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία που έχει δαπανήσει χρήματα κυρίως για προεκλογική εκστρατεία και ψηφιακή διαφήμιση για την υποστήριξη του Trump. Το PAC έχει επίσης δαπανήσει ένα μικρότερο ποσό για να βοηθήσει εκλεγμένους Ρεπουμπλικανούς που τρέχουν σε 18 εκλογικές κούρσες για τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε όλη τη χώρα.
Αφού έριξε σχεδόν 75 εκατομμύρια δολάρια στο America PAC μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, ο Musk συνεισέφερε άλλα 43,6 εκατομμύρια δολάρια στο super PAC τις δύο πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου. Έχει επίσης συνεισφέρει 924.600 δολάρια, το νόμιμο ανώτατο όριο, απευθείας στην προεκλογική εκστρατεία του Trump.
Ο Musk έδωσε επίσης 10 εκατομμύρια δολάρια στο Senate Leadership Fund, ένα super PAC που συνδέεται με τον ηγέτη της μειοψηφίας της Γερουσίας, Mitch McConnell, και συμβάλλει στην εκλογή των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, και 825.000 δολάρια στην Hispanic Leadership Alliance, ένα super PAC που συνδέεται με τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή Tony Gonzales από το Τέξας. Αυτό έρχεται να προστεθεί στις εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια που δόθηκαν τον Αύγουστο στην Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή του Κογκρέσου, τον προεκλογικό βραχίονα των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Συνολικά, οι δημοσίως αναφερόμενες δαπάνες του Musk ξεπερνούν τα 130 εκατομμύρια δολάρια, αν και είναι πιθανό να έχει ξοδέψει περισσότερα από αυτά για τις εκλογές.
Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας φέρεται να έχει συνεισφέρει σε μια μη κερδοσκοπική ομάδα «σκοτεινού χρήματος», η οποία έδωσε 3 εκατομμύρια δολάρια σε ένα super PAC που έχει προβεί σε διαφημίσεις που παρουσιάζουν την αντιπρόεδρο Kamala Harris ως ταυτόχρονα υποστηρικτική και εχθρική προς το Ισραήλ. Ο Musk μπορεί επίσης να έχει δώσει περισσότερα χρήματα σε επιτροπές πολιτικής δράσης από τις 16 Οκτωβρίου, αλλά αυτό δεν θα εμφανιστεί στις δημόσιες καταθέσεις μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Musk έχει ταχθεί υπέρ του Trump με έναν τρόπο που λίγοι επιχειρηματικοί τιτάνες έχουν κάνει στο παρελθόν για έναν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές, περιλαμβανομένης της διοργάνωσης εκδηλώσεων στο δημαρχείο της Πενσυλβάνια και της εμφάνισης με τον πρώην πρόεδρο σε πρόσφατη συγκέντρωση στην πολιτεία. Έχει επίσης οργανώσει δώρο 1 εκατομμύριο δολάρια σε εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που θα υπογράψουν αίτηση για super PAC, εγείροντας νομικά ερωτήματα και φέρεται να προκάλεσε προειδοποίηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης