Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Τελειώνει ο ενθουσιασμός για τα «Trump trades», όσο πλησιάζει η 5η Νοεμβρίου

Citigroup: Τελειώνει ο ενθουσιασμός για τα «Trump trades», όσο πλησιάζει η 5η Νοεμβρίου
Η Citi προειδοποιεί ότι τα κέρδη σε περίπτωση νίκης του Donald Trump, έχουν ήδη αποτιμηθεί
Παρόλο που ο πρώην πρόεδρος Donald Trump ευνοείται σήμερα στις αγορές προβλέψεων για να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ο ενθουσιασμός των επενδυτών για τα λεγόμενα «Trump trades» μπορεί να πλησιάζει στο αποκορύφωμά του.
Αυτές οι συναλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνουν θέσεις long στο δολάριο, short στα αμερικανικά επιτόκια και long στις αμερικανικές μετοχές σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο (RoW), έχουν σημειώσει σημαντικά κέρδη τις τελευταίες εβδομάδες, ωθούμενες από τις αυξανόμενες πιθανότητες μιας «κόκκινης σκούπας».
Το αμερικανικό δολάριο έχει ανατιμηθεί κατά 4% από τον Σεπτέμβριο, λίγο κάτω από το κέρδος 5% που προβλέπουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Citi σε θέματα συναλλάγματος σε ένα σενάριο Red Sweep.
Ταυτόχρονα, οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ έχουν σκαρφαλώσει στο 4,2%, πλησιάζοντας το προβλεπόμενο 4,3%.
Οι αμερικανικές μετοχές έχουν επίσης υπεραποδώσει έναντι των διεθνών ομολόγων τους κατά 6% από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η αγορά έχει αποτιμήσει το Trump trade

Ωστόσο, η Citi προειδοποιεί ότι αυτά τα κέρδη έχουν ήδη αποτιμηθεί, αφήνοντας περιορισμένη βραχυπρόθεσμη άνοδο για τις συναλλαγές Trump, ενώ αφήνει περιθώριο για αντιστροφή, αν κερδίσει η Kamala Harris.
«Η πρόσφατη δράση των τιμών υποδηλώνει μια λιγότερο ευνοϊκή ρύθμιση για τις δημοφιλείς συναλλαγές του Trump προς τις εκλογές, με περιθώριο για αντιστροφή της τάσης, σε περίπτωση επικράτησης της Harris», αναφέρουν σε σημείωμά τους οι στρατηγικοί αναλυτές με επικεφαλής τον David Groman.
Ωστόσο, η ομάδα της Citi σημειώνει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι το Trump trade έχει ήδη τελειώσει.
Παρά τις υπερβολικές κινήσεις στο χώρο των cross-aset, οι στρατηγικές long και short της Citi για τον Trump παραμένουν κάτω από τα επίπεδα των μέσων Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας δυνητικά περισσότερο χώρο για να τρέξουν σε περίπτωση νίκης του Trump.
«Οι πιθανές συναλλαγές Trump που έχουν υστερήσει περιλαμβάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο και την ενέργεια εκτός ΗΠΑ», υπογράμμισε η τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης