Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εμπρηστής Σαμαράς καίει Μαξίμου: Να παραιτηθεί ο Γεραπετρίτης, κυβέρνηση χωρίς πυξίδα και στρατηγική - Καραμανλής για ΠτΔ

Εμπρηστής Σαμαράς καίει Μαξίμου: Να παραιτηθεί ο Γεραπετρίτης, κυβέρνηση χωρίς πυξίδα και στρατηγική - Καραμανλής για ΠτΔ
«Θεωρώ τον Κώστα Καραμανλή την καλύτερη επιλογή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς - «Καμία προσυνεννόηση» λένε πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να κρατά κλειστά τα χαρτιά του ως προς τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για πρόωρη συζήτηση που θα ανοίξει με το νέο έτος, αν και οι φήμες θέλουν να σκέφτεται τον Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς με παρέμβασή του βάζει ...φωτιά στην πολιτική σκηνή.
Στο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός για τις επόμενες παρεμβάσεις του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά που αναστατώνουν την κυβέρνηση, μετά τα μηνύματα του έστειλαν με την απουσία τους από τα 50α «γενέθλια» της ΟΝΝΕΔ και από το πάρτι για τα 50 χρόνια της ΝΔ στη Ρηγίλλης, αλλά και τις πολυάριθμες δημόσιες τοποθετήσεις τους κατά των κυβερνητικών πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνοτουρκικού διαλόγου.
Συνεχίζοντας την κόντρα με τον Κ. Μητσοτάκη, ο Αντώνης Σαμαράς προχωρά ακόμη ένα βήμα, καθώς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» -σε μια στιγμή που οι φήμες θέλουν ο Κ. Μητσοτάκης να σκέφτεται τον Γιάννη Στουρνάρα-, προτείνει τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προτείνει Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Θεωρώ τον Κώστα Καραμανλή την καλύτερη επιλογή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της ΝΔ σε ερώτηση για τον επόμενο ΠτΔ.
Συγκεκριμένα, κληθείς να απαντήσει στο «τι θα κάνετε εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σάς προτείνει την Προεδρία της Δημοκρατίας;», ο κ. Σαμαράς απαντά πως «δεν πρόκειται να γίνει αυτό. Βέβαια, αν θέλετε την άποψή μου, θεωρώ τον Κώστα Καραμανλή την καλύτερη επιλογή».
Με τη φράση αυτή φαίνεται να ρίχνει...λάδι στη φωτιά, αφού στα σενάρια που κυκλοφορούν είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης σκέφτεται να προτείνει τον Γιάννη Στουρνάρα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μάλιστα, για να προκαλέσει τον Αντώνη Σαμαρά, αφού εκείνος τον έκανε υπουργό Οικονομικών και στη συνέχεια, διοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος του Κ. Μητσοτάκη είναι το πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας να συγκεντρώσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, όπως είχε συμβεί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου το 2020, η οποία έλαβε 261 θετικές ψήφους από τη Βουλή.
«Καμία προσυνεννόηση» λένε πηγές από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή σχετικά με την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά.

Ζητά παραίτηση Γεραπετρίτη

Ακόμη, ο κ. Σαμαράς ζητά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι κεντρώα πολιτική ο μόνιμος «κατευνασμός» των τουρκικών προκλήσεων. Στην προκειμένη περίπτωση, λ.χ., πρέπει να «στείλει σπίτι τους» (σ.σ. ο Πρωθυπουργός) όποιους δηλώνουν ότι στο όνομα της «φιλίας και ηρεμίας» με την Τουρκία «ας χαρακτηριστούν και μειοδότες»! Αυτό πώς προέκυψε; Γιατί να χαρακτηριστεί μειοδότης κάποιος που ακολουθεί τη σταθερή εθνική γραμμή; Δεν λέγονται ποτέ τέτοια πράγματα!».
Σημειώνεται οι δηλώσεις του Α. Σαμαρά παραπέμπουν στα όσα δήλωσε ο Γ. Γεραπετρίτης τον περασμένο Οκτώβριο πως «αν είναι να έχουμε ήρεμη γειτονιά, ας με πουν και μειοδότη».

Τα παράδοξα

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα εθνικά θέματα ότι «ομολογώ πώς δεν κατανοώ τη στρατηγική της κυβέρνησης!».
Και εξηγεί: «για παράδειγμα, πρόσφατα ο Erdogan ζήτησε κυνικά από τον ΟΗΕ την… αυτοκατάργηση των ψηφισμάτων του ίδιου του Οργανισμού για την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και την αναγνώριση του ψευδοκράτους! Αμέσως μετά συναντήθηκε μαζί του ο πρωθυπουργός…».
«Άλλο παράδοξο: Ποια στρατηγική εξυπηρετείται όταν ξεκινάς "διάλογο" με την Τουρκία λέγοντας εξαρχής ότι θα κάνεις υποχωρήσεις από τις αρχικές θέσεις;
Ποια είναι η "ευκαιρία" που παρουσιάζεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για την οποία μιλάει η κυβέρνηση συνεχώς, εντός και εκτός συνόρων;
Πού στοχεύει η συνεχής επίκληση της ανάγκης "να δείξουμε γενναιότητα";», αναρωτιέται ο πρώην πρωθυπουργός.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να διαπραγματευτούμε την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Τουρκία!
Όχι να συζητήσουμε εάν τα νησιά έχουν ΑΟΖ…», σημειώνει.
Η Τουρκία δεν δέχεται ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.
Δεν μας ζητεάει να διαπραγματευθούμε την οριοθέτηση βάσει του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.
Ζητάει να δεχτούμε ότι στην περίπτωσή μας δεν ισχύει το Δίκαιο της Θάλασσας!
Η Τουρκία ζητά να έχουμε συμφωνήσει εκ των προτέρων ότι χάνουμε την δικαιοδοσία των νησιών μα , δηλαδή την οικονομική εκμετάλλευση τεράστιων θαλασσίων εκτάσεων.
Ή ζητά να παρακάμψουμε εντελώς το Δίκαο, αποδεχόμενοι συνεκμετάλλευση αιολικών πάρκων στο Αιγαίο, πάνω σε ΑΟΖ δικής μας δικαιοδοσίας!
Μας ζητάει δηλαδή να μοιράσουμε τα... «δικά μας», ή έστω να τα συνεκμεταλλευτούμε!
Οπότε που ακριβώς είναι η ευκαρία;

Για εκλογή Trump

Ακόμη, ο κ. Σαμαράς τοποθετείται για την woke ατζέντα και την εκλογή Trump.
«Αναρωτιέμαι: έπρεπε να εκλεγεί ο Trump για να καταλάβουν ορισμένοι το τι σημαίνει για τη συντριπτική πλειοψηφία της κάθε κοινωνίας η woke ατζέντα;
Τι σημαίνουν τα κύματα των εργαλειοποιημένων παράνομων μεταναστών και η βεβιασμένη «πράσινη μετάβαση»;
Η οποία δημιούργησε ακρίβεια πολύ ανθεκτική.
Ακρίβεια που ροκανίζει τα εισοδήματα και υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
Αυτά έφεραν τη μεγάλη νίκη του Trump.
Έχω μάλιστα προειδοποιήσει την Ευρώπη και την Ελλάδα για όλα αυτά, εκατό φορές. Πολύ προτού επανεμφανιστεί ο D.Trump στο προσκήνιο. Και τότε κάποιοι με κοίταζαν περίεργα», τονίζει.

Αγωνία στο Μαξίμου για το τι θα κάνει ο Σαμαράς στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται εδώ και μεγάλο διάστημα σε τροχιά ρήξης με τη ΝΔ, ο οποίος μετά τις πύρινες δηλώσεις του για το Μαξίμου σχεδιάζει ένα πολύ τολμηρό βήμα για να εκφράσει την αποδοκιμασία του στην κυβερνητική πολιτική.
Ο πρώην πρωθυπουργός, που έχει εξαπολύσει σφοδρές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα και τη ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα, σχεδιάζει να καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2025 ή να απέχει από τη σχετική συζήτηση στα μέσα Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα από τον Μεσσήνιο πολιτικό.
Μία καταψήφιση του προϋπολογισμού θα σημάνει την άρση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ενώ και η αποχή θα αποτελέσει ένα εξίσου ηχηρό μήνυμα ολικής ρήξης.
Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός πλέον αλλά και το Μαξίμου απαντούν στα πυρά Σαμαρά – ευθέως ή εμμέσως – κλιμακώνει την ένταση.
Στην κυβέρνηση πάντως ευελπιστούν πως οι φίλα προσκείμενοι στον κ. Σαμαρά βουλευτές της ΝΔ δεν θα τον ακολουθήσουν σε ένα τέτοιο βήμα που θα ήταν ολέθριο για το κυβερνών κόμμα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης