Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Τουρκία προκαλεί δέος – Ανήκει πλέον στις ελίτ δυνάμεις με αεροπλανοφόρο 60.000 τόνων και 31 πολεμικά πλοία υπό ναυπήγηση

Η Τουρκία προκαλεί δέος –  Ανήκει πλέον στις ελίτ δυνάμεις με αεροπλανοφόρο 60.000 τόνων και 31 πολεμικά πλοία υπό ναυπήγηση
Η Τουρκία στοχεύει να μειώσει την εξάρτηση από ξένες χώρες εστιάζοντας στην εγχώρια ανάπτυξη και παραγωγή αμυντικών τεχνολογιών και αυτά τα προγράμματα ναυπηγικής είναι κεντρικά στην στρατηγική της
Σχετικά Άρθρα
Η Τουρκία άρχισε επίσημα την κατασκευή τριών πολεμικών πλοίων—ένα υποβρύχιο, ένα αεροπλανοφόρο και το πρώτο πλοίο της σειράς αντιτορπιλικών αντιαεροπορικής άμυνας TF-2000.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι τελετές κοπής χάλυβα για τα MUGEM και TF-2000 πραγματοποιήθηκαν στο Ναυτικό Ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης, ενώ η αντίστοιχη για το MILDEN (Milli Denizaltı - σημαίνει εθνικό υποβρύχιο) πραγματοποιήθηκε στο Ναυπηγείο Gölcük Naval.

Με 31 πολεμικά πλοία υπό ναυπήγηση η Τουρκία μειώνει την αμυντική της εξάρτηση

Σύμφωνα με αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αυτά τα νέα projects ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των υπό ναυπήγηση πλοίων στην Τουρκία σε 31.
Η τουρκική κυβέρνηση στοχεύει να μειώσει την εξάρτηση από ξένες χώρες εστιάζοντας στην εγχώρια ανάπτυξη και παραγωγή αμυντικών τεχνολογιών και αυτά τα προγράμματα ναυπηγικής είναι κεντρικά στην στρατηγική της, αναφέρουν οι Eurasian Times.
Η εγχώρια ναυπηγική και η τεχνολογική πρόοδος αποτελούν βασικά συστατικά των μακροπρόθεσμων στρατιωτικών στόχων της Τουρκίας, ιδίως όσον αφορά τη διασφάλιση της αυτάρκειας της χώρας στην παραγωγή όπλων.

ploia.jpg

Άκρα μυστικότητα για το Εθνικό Υποβρύχιο της Τουρκίας

Όπως αναφέρθηκε, η πρώτη συγκόλληση για το Εθνικό Υποβρύχιο (MİLDEN) ολοκληρώθηκε στο Ναυπηγείο Gölcük Naval, με τους Τούρκους αξιωματούχους να κρατούν κρυφές τις περισσότερες λεπτομέρειες, δεδομένης της συνήθους μυστικότητας γύρω από τις υποβρύχιες επιχειρήσεις.
Το MİLDEN είναι ένα υποβρύχιο με πετρελαιοηλεκτρικό σύστημα, μήκους 2.700 τόνων, μήκους 80 μέτρων εξοπλισμένο με τεχνολογία Air-Independent Propulsion (AIP) για εκτεταμένη αντοχή στη βύθιση.
Το σκάφος θα διαθέτει τοπικά αναπτυγμένα όπλα, συστήματα και αισθητήρες που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση του επιχειρησιακού βάθους και της χωρητικότητας ωφέλιμου φορτίου.

Υπερσύγχρονα αντιτορπιλικά

Ταυτόχρονα, το έργο αντιτορπιλικών αντιαεροπορικής άμυνας TF-2000 διαμορφώνεται στο Ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης.
Το project ξεκίνησε το 2017 και ο σχεδιασμός του έχει υποστεί πολλαπλές τροποποιήσεις.
Αυτή η νέα κατηγορία πολεμικών πλοίων έχει σχεδιαστεί για να αναχαιτίζει απειλές κατευθυνόμενων και βαλλιστικών πυραύλων, ενώ προσφέρει επίσης όλο το φάσμα των δυνατοτήτων μάχης στη θάλασσα.
Το TF-2000 έχει μήκος 149 μέτρα και πλάτος 21,3 με εκτόπισμα 8.300 τόνους.
Το υπερσύγχρονο σύστημα πρόωσης CODOG επιτρέπει στο πλοίο να πιάνει ταχύτητες που ξεπερνούν τους 26 κόμβους.
Όσον αφορά τον οπλισμό, το TF-2000 είναι εξοπλισμένο με κύριο πυροβόλο των 127 χιλιοστών και ένα οπλικό σύστημα 35 χιλιοστών Gökdeniz για άμυνα μικρής εμβέλειας.
Το πλοίο θα είναι ικανό να εκτοξεύει πυραύλους αεράμυνας Siper και Hisar, καθώς και cruise Gezgin.
Το σύστημα ραντάρ του πλοίου θα παρέχει εμβέλεια ανίχνευσης έως και 450 χιλιόμετρα, προσφέροντας ισχυρές δυνατότητες επιτήρησης.

τturkey_ship.jpg

Με το αεροπλανοφόρο MUGEM η Τουρκία στις ελίτ στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου

Ανάμεσα στα τρία ναυτικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, η κατασκευή του Εθνικού Αεροπλανοφόρου (MUGEM) είναι το πιο κρίσιμο.
Μόλις ολοκληρωθεί, το MUGEM θα ανυψώσει την Τουρκία σε μια ελίτ ομάδα κρατών που διαθέτει αεροπλανοφόρα.
Θα βελτιώσει τις δυνατότητες κρούσης μεγάλης εμβέλειας της χώρας και την ικανότητά της να προβάλλει στρατιωτική ισχύ.
Το τουρκικό ναυτικό δήλωσε ότι το MUGEM θα είναι ένα επιβλητικό σκάφος, με μήκος 285 μέτρα, πλάτος 75 και βύθισμα 10 μέτρων.
Με προβλεπόμενο εκτόπισμα 60.000 τόνων, θα είναι υπερδιπλάσιο από το μεγαλύτερο σημερινό πολεμικό πλοίο της Τουρκίας, το TCG Anadolu.
Το μέγεθος και οι προδιαγραφές του είναι συγκρίσιμα με τα αεροπλανοφόρα της κατηγορίας Queen Elizabeth.
Το MUGEM διαθέτει σχεδίαση γάστρας αιχμής.
mugem.jpeg

Εξασφαλίζει εξαιρετική θαλάσσια ισορροπία, σταθερότητα και ευελιξία, καθιστώντας το προσαρμόσιμο σε διάφορες συνθήκες.
Οι εσωτερικές προσομοιώσεις έχουν ήδη αποδείξει αυτά τα σχεδιαστικά στοιχεία για να εξασφαλίσουν την αξιοπιστία του αεροπλανοφόρα.
Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός της πλώρης προσφέρει 1,5% μείωση στην κατανάλωση καυσίμου και βελτιώνει τη διάδοση του υποβρύχιου θορύβου.
Το αεροπλανοφόρο θα διαθέτει πλατφόρμα σύντομης απογείωσης και προσνήωσης με φραγή (STOBAR).
Θα διαθέτει έναν ενιαίο διάδρομο με γωνία 12–14 μοιρών, επιτρέποντας ευέλικτες λειτουργίες.
Τα προκαταρκτικά σχέδια υποδεικνύουν τρία διαφορετικά σημεία απογείωσης στο αεροπλανοφόρο: ένα για το drone TB-3 UCAV κοντά στο επίπεδο της γέφυρας, ένα άλλο για το επανδρωμένο αεροσκάφος Hürjet στην πλευρά του λιμανιού και ένα τρίτο για το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Kızılelma.
Επιπλέον, το πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με τρία σύρματα συγκράτησης και ένα υπό γωνία κατάστρωμα για αποτελεσματικές και ασφαλείς προσνηώσεις.

future_aircarrier.webp

Ποιες χώρες στον κόσμο έχουν αεροπλανοφόρα

Πολύ λίγα κράτη διαθέτουν αεροπλανοφόρα.
Συνολικά 22 αεροπλανοφόρα επιχειρούν επί του παρόντος με τις ΗΠΑ να έχουν 11.
Η Κίνα είναι δεύτερη με 3, ακολουθούμενη από την Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία με δύο αεροπλανοφόρα η καθεμία.
Η Γαλλία διαθέτει ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο, ενώ η Ρωσία έχει ένα αλλά παραμένει ανενεργό.

carrier_c.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης