
Υποστήριξε ότι η Ρωσία επανεξοπλίζεται και προετοιμάζεται για μια στρατιωτική αντιπαράθεση πλήρους κλίμακας, «όχι μόνο με την Ουκρανία»
«Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Πολωνία πρέπει να αποκτήσει τις πιο σύγχρονες δυνατότητες που σχετίζονται επίσης με τα πυρηνικά όπλα και τα σύγχρονα μη συμβατικά όπλα». «Γι' αυτό αντιμετωπίζουμε μια πολύ σοβαρή κούρσα, και πρόκειται για μια κούρσα για την ασφάλεια, όχι για μια κούρσα εξοπλισμών», είπε.
Όπως σημείωσε, η Ρωσία επανεξοπλίζεται και προετοιμάζεται για μια στρατιωτική αντιπαράθεση πλήρους κλίμακας, «όχι μόνο με την Ουκρανία».
Μιλώντας στο κοινοβούλιο,στη Βαρσοβία, γνωστοποίησε ότι η Πολωνία βρίσκεται σε σοβαρές συνομιλίες με τη Γαλλία σχετικά με την πρόταση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron να χρησιμοποιήσει τις πυρηνικές δυνατότητες της χώρας του για την υπεράσπιση των Ευρωπαίων συμμάχων.
Παράλληλα, παρουσίασε ένα σχέδιο για την ενίσχυση του μεγέθους των ενόπλων δυνάμεων της χώρας σε μισό εκατομμύριο στρατιώτες και την παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης σε κάθε ενήλικο άνδρα, σύμφωνα με το Bloomberg.
Υπενθυμίζεται ότι υπογράφοντας τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων από τη δεκαετία του 1960, η Πολωνία έχει δεσμευτεί να μην επιδιώκει ή να μην αποκτά ατομικά όπλα.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών