
«Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ»
Στη 4η συνάντηση διαπραγμάτευσης για την υπογραφή νέας κλαδικής ΣΣΕ 2025 – 2027, που πραγματοποιήθηκε τις 17 Μαρτίου 2025, οι εκπρόσωποι των Τραπεζών εστίασαν κυρίως σε κάποια θεσμικά ζητήματα, προτείνοντας για το κυρίαρχο ζήτημα ενίσχυσης του ενιαίου μισθολογίου, αυξήσεις στην 3-ετία συνολικά 7,5% (2,5% ανά έτος).
Αρνήθηκαν για ακόμη μία φορά να συζητήσουν επί της ουσίας για τη χορήγηση πραγματικών αυξήσεων, την κάλυψη των εισοδηματικών απωλειών των προηγούμενων ετών και την απόδοση του οφειλόμενου από το 2013 μισού μηναίου μισθού (πρ. Επίδομα Ισολογισμού) στους εργαζόμενους του κλάδου.
Απέναντι σε αυτή την αδιάλλακτη και παρελκυστική τακτική των εκπροσώπων των Τραπεζών, η ΟΤΟΕ επέλεξε υπεύθυνα να αποχωρήσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως τα όρια ανοχής του κλάδου εξαντλούνται!
Η λογική των Τραπεζών «ξεχάστε το παρελθόν και ό,τι οφείλεται από αυτό» υπονομεύει την πρόοδο του διαλόγου και, αντί να γεφυρώνει, διευρύνει το χάσμα απόψεων μεταξύ των μερών.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, χωρίς συμψηφισμούς και αστερίσκους, που θα αναγνωρίζουν και θα επιβραβεύουν έμπρακτα τη συνεισφορά ΟΛΩΝ των εργαζόμενων του κλάδου στην επιστροφή των Τραπεζών στην κανονικότητα και την επίτευξη επαναλαμβανόμενης υψηλής κερδοφορίας.
Καλούμε τις Τράπεζες να ανταποκριθούν άμεσα στον θεσμικό τους ρόλο με την αρμόζουσα στις περιστάσεις προσοχή και να επανέλθουν τάχιστα με ουσιαστικές προτάσεις, που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των τραπεζοϋπαλλήλων, ο μισθός των οποίων παραμένει αδικαιολόγητα καθηλωμένος, συγκλίνοντας πλέον με τον αντίστοιχο του ανειδίκευτου εργάτη, μετά τις διαδοχικές αυξήσεις στον κατώτατο μισθό.
Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσουν τα Όργανα Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας, για τον καθορισμό πολυεπίπεδων θεσμικών και διεκδικητικών δράσεων και παρεμβάσεων, για μια Κλαδική Σύμβαση που μας αναλογεί και μας αξίζει!
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών