Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη πρόκληση: Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ εθεάθη πάνω σε τανκ κοντά στα... ρωσικά σύνορα - Έλαβε μέρος στις ασκήσεις Kabrit

Απίστευτη πρόκληση: Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ εθεάθη πάνω σε τανκ κοντά στα... ρωσικά σύνορα - Έλαβε μέρος στις ασκήσεις Kabrit
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έφτασε στη μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ στην Εσθονία, την Τάπα, το πρωί της 21ης ​​Μαρτίου.
Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, εθεάθη σε βάση του ΝΑΤΟ στην Εσθονία, κοντά στα ρωσικά σύνορα αναφέρει η Daily Mail .
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έφτασε στη μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ στην Εσθονία, την Τάπα, το πρωί της 21ης ​​Μαρτίου. Η βάση βρίσκεται μόλις λίγες ώρες οδικώς από τα ρωσικά σύνορα. Μετά από αυτό, ο μελλοντικός βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας έλαβε μέρος στις ασκήσεις Kabrit.
Ο 42χρονος πρίγκιπας της Ουαλίας εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες με σημάδια... κούρασης από τη μάχη.
Φορώντας προστατευτικό κράνος και γυαλιά, οδήγησε πρώτα σε ένα βρετανικό τανκς Challenger 2 , πριν μπει σε ένα πολεμικό όχημα πεζικού Warrior. Ο πρίγκιπας είπε ότι ήταν χαρούμενος που «λέρωσε τα χέρια του» και πρόσθεσε ότι σκοπός της επίσκεψής του ήταν «να δείξει υποστήριξη στην Εσθονία καθώς βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στη Ρωσία, φιλοξενεί στρατεύματα του ΝΑΤΟ και δέχεται Ουκρανούς πρόσφυγες».
gggggggggggggg.JPG

Η Δύση θέλει ειρήνη ή πόλεμο;

Την προηγούμενη μέρα, η Daily Express, επικαλούμενη υψηλόβαθμο εκπρόσωπο του βρετανικού ναυτικού, ανέφερε ότι το Λονδίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα χωρίς προηγούμενη έγκριση από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως είπε στο δημοσίευμα, οι δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής της Βρετανίας είναι «εντελώς ανεξάρτητες» και δεν εξαρτώνται από τη θέση της Ουάσιγκτον.
Σημειώνεται ότι στο Λονδίνο υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για την ευπάθεια της χώρας λόγω των αλλαγών στην πολιτική της Ουάσιγκτον. Ο βρετανικός στρατός πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να περιπλέξει την αποτελεσματική χρήση του πυρηνικού δυναμικού για την αποτροπή της «ρωσικής επιθετικότητας στην Ευρώπη».
«Μόλις οι πύραυλοι φορτωθούν στο σκάφος, η απόφαση για το αν θα χρησιμοποιηθούν λαμβάνεται από τη βρετανική κυβέρνηση και κανέναν άλλον. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», τόνισε ο αξιωματούχος.
Σύμφωνα με το σχέδιο Continuous Maritime Deterrence (CASD), το Λονδίνο διατηρεί τουλάχιστον ένα πυρηνικό υποβρύχιο σε ετοιμότητα μάχης ανά πάσα στιγμή. Είναι στη θάλασσα και περιμένει μια πιθανή εντολή για χρήση πυρηνικών όπλων.

Ρώσοι χρήστες στα social media αντέδρασαν με ειρωνεία στο ταξίδι του Ουίλιαμ στην Εσθονία. Στα σχόλια, οι Ρώσοι κάνουν προβλέψεις για το μέλλον του πρίγκιπα σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης με τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.
«Δεν θα πάρουμε τον πρίγκιπα αιχμάλωτο - δεν θα μπορούμε να τον ταΐσουμε. «Και θα διαβάσουμε την ετυμηγορία επί τόπου»

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης