Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευθεία απειλή Ρωσίας σε Εσθονία: Προσέξτε, θα αντιδράσουμε αναλογικά... είστε στο ΝΑΤΟ…

Ευθεία απειλή Ρωσίας σε Εσθονία: Προσέξτε, θα αντιδράσουμε αναλογικά... είστε στο ΝΑΤΟ…
Η Εσθονία εισήγαγε τροποποιήσεις στη νομοθεσία της, οι οποίες επιτρέπουν στο Ναυτικό της να χρησιμοποιεί βία κατά ξένων πλοίων
Ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι η Ρωσία θα αντιδράσει αναλογικά σε ενδεχόμενους κινδύνους και απειλές που προέρχονται από την Εσθονία ως μέλος του ΝΑΤΟ σε περίπτωση παράνομων ενεργειών κατά των ρωσικών πλοίων στη Βαλτική Θάλασσα απηύθυνε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova.
Η Zakharova υπενθύμισε ότι στις 14 Απριλίου, η Εσθονία εισήγαγε τροποποιήσεις στη νομοθεσία της, οι οποίες επιτρέπουν στο Ναυτικό της να χρησιμοποιεί βία κατά ξένων πλοίων

Η νέα νομοθεσία

Οι τροποποιήσεις αυτές δίνουν το δικαίωμα στο εσθονικό ναυτικό να «παρεμβαίνει, να ανακατευθύνει ή να αναγκάζει τα πολιτικά πλοία να αλλάξουν πορεία και, σε ακραίες περιπτώσεις, ακόμη και να τα βυθίζουν».
«Σε περίπτωση που τέτοιες ενέργειες κατευθύνονται κατά ρωσικών πλοίων, η Ρωσία θα απαντήσει αναλόγως με τους κινδύνους και τις απειλές που προκύπτουν από την Εσθονία ως κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ» τόνισε η Zakharova, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Αδιάφορες οι ΗΠΑ

Η Zakharova υποστήριξε ότι η Ευρώπη κατά τη συζήτηση για την επόμενη βοήθεια προς το Κίεβο σχετικά με τις προμήθειες όπλων, αισθάνεται όλο και περισσότερο την αποστασιοποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών από αυτό το ζήτημα, ενώ η ενεργή εμπλοκή στη διαδικασία είναι σαφώς αισθητή από το Λονδίνο και το Βερολίνο.
«Η Γερμανία, στο πλαίσιο της συνόδου Ramstein στην 27η συνάντηση της 11ης Απριλίου στην έδρα του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ακόμη "Συμμαχίας Δυνατοτήτων" υπό την ηγεσία της, αυτή τη φορά με αντικείμενο τον ηλεκτρονικό πόλεμο και τη ραντάρ.
Στην εν λόγω συμμαχία θα συμμετέχουν 11 χώρες.
Σκοπός της είναι να εξασφαλίσει τη σταθερότητα των επικοινωνιακών συστημάτων της Ουκρανίας, την εξουδετέρωση των μέσων επικοινωνίας των ρωσικών στρατευμάτων και, όπως ειπώθηκε, την προστασία από drones.
Στην ουσία, αν και η συνάντηση επιβεβαίωσε τη συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας της ΕΕ προς το καθεστώς του Κιέβου, είναι φανερό ότι η αβεβαιότητα και η σύγχυση επικρατούν στη συμπεριφορά των Ευρωπαίων.
Η αυξανόμενη αποστασιοποίηση των ΗΠΑ από τη συμμετοχή σε αυτή την ασταθή διαδικασία και η αδυναμία της Ευρώπης να δράσει ανεξάρτητα από την Ουάσινγκτον είναι εμφανή» υποστήριξε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης