Τελευταία Νέα
Chania
Διεθνή

Αδιανόητο: Πάνω από 700 κοάλα πυροβολήθηκαν από ελικόπτερο στην Αυστραλία για να μην... πεθάνουν από την πείνα

Αδιανόητο: Πάνω από 700 κοάλα πυροβολήθηκαν από ελικόπτερο στην Αυστραλία για να μην... πεθάνουν από την πείνα
Είναι η πρώτη φορά στην Αυστραλία που κοάλα σκοτώνονται με αυτόν τον τρόπο
Περισσότερα από 700 κοάλα πυροβολήθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές με εναέρια επιχείρηση στο Εθνικό Πάρκο Budj Bim, στην πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post.
Τα ζώα βρίσκονταν στα πρόθυρα της πείνας μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του Μαρτίου, που κατέστρεψαν πάνω από 2.000 εκτάρια φυσικού βιότοπου. Οι αρχές ανέφεραν ότι τα κοάλα είχαν μείνει χωρίς τροφή, νερό και έφεραν σοβαρούς τραυματισμούς. Για την αποτροπή περαιτέρω ταλαιπωρίας, αποφασίστηκε η ευθανασία τους με εναέριο πυροβολισμό.
Η απόφαση αυτή, ωστόσο, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων και βουλευτές, που τόνισαν πως η μέθοδος είναι ανεύθυνη και απάνθρωπη, καθώς είναι αδύνατο να διαπιστωθεί από τον αέρα αν ένα κοάλα είναι υγιές ή αν έχει μικρά.
«Η χρήση εναέριας σκοποβολής θα έπρεπε να είναι απολύτως έσχατη λύση. Είναι η πρώτη φορά στην Αυστραλία που κοάλα σκοτώνονται με αυτόν τον τρόπο. Η μέθοδος αυτή δημιουργεί ένα επικίνδυνο ηθικό προηγούμενο», ανέφερε η οργάνωση Friends of the Earth Melbourne σε ανακοίνωσή της.
Παρά τις επικρίσεις, η κυβέρνηση της Βικτώριας υπερασπίζεται τις ενέργειές της, επιμένοντας ότι βασίστηκε στις συμβουλές ειδικών κτηνιάτρων.
«Μετά από προσεκτική αξιολόγηση της κατάστασης, η προσέγγιση αυτή κρίθηκε αναγκαία, καθώς τα κοάλα υπέφεραν», δήλωσε η πρωθυπουργός Τζασίντα Άλαν (Jacinta Allan).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης