Τελευταία Νέα
Chania
Διεθνή

Ρωσικό τσουνάμι πλησιάζει το Dnipro - Οι Ουκρανοί κατέρρευσαν στη Bogdanovka, πέφτει σαν ντόμινο το Νότιο Donetsk

Ρωσικό τσουνάμι πλησιάζει το Dnipro - Οι Ουκρανοί κατέρρευσαν στη Bogdanovka, πέφτει σαν ντόμινο το Νότιο Donetsk
Η επίθεση διεξήχθη από μονάδες της Κεντρώας Στρατιάς, με συμμετοχή μαχητών από την περιοχή του Ural, οι οποίοι διέσπασαν την άμυνα της 72ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας
O ρωσικός στρατός σημείωσαν ακόμη μία ουσιαστική πρόοδο στο μέτωπο του Νοτίου Donetsk, καταλαμβάνοντας πλήρως το χωριό Bogdanovka, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή των ουκρανικών γραμμών άμυνας.
Στις 24 Απριλίου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιβεβαίωσε τον πλήρη έλεγχο του οικισμού, σηματοδοτώντας τη συνεχιζόμενη, σταθερή επιθετική ώθηση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή.
Η επίθεση διεξήχθη από μονάδες της Κεντρώας Στρατιάς, με συμμετοχή μαχητών από την περιοχή του Ural, οι οποίοι διέσπασαν την άμυνα της 72ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας, εκκαθάρισαν το χωριό και παγίωσαν τις θέσεις τους.
Είχε προηγηθεί η πρόσφατη «απελευθέρωση» του γειτονικού Preobrazhenka, επεκτείνοντας περαιτέρω τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων στον άξονα Pokrovsk.

24april2025_Ukraine_Pokrovsk-Konstantinopol_Map.png

Αργά και μεθοδικά η Ρωσία πνίγει την ουκρανική άμυνα στο Νότιο Donetsk

Η πτώση της Bogdanovka εντάσσεται σε μια ευρύτερη επιθετική στρατηγική που ασκεί αυξανόμενη πίεση στις ουκρανικές άμυνες στο μέτωπο του Νοτίου Donetsk.
Οι μάχες συνεχίζονται στα περίχωρα του Kotlyarivka, όπου καταγράφονται τακτικά κέρδη, υπονομεύοντας περαιτέρω τις αμυντικές γραμμές του Κιέβου και δημιουργώντας τις συνθήκες για ενδεχόμενη ευρύτερη επικράτηση.
Παράλληλα, ρωσικές μονάδες προωθούνται στα όρια του Bogatyr και κινούνται προς το Otradnoye, αποδιοργανώνοντας τις ουκρανικές γραμμές ανεφοδιασμού και περιπλέκοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ουκρανικών μονάδων πρώτης γραμμής.

Αποτυχημένες οι ουκρανικές αντεπιθέσεις στον άξονα  Kotlyne–Pokrovsk

Απόπειρες ουκρανικών αντεπιθέσεων κοντά στα Troitske και Bogdanovka απέτυχαν να αποσπάσουν την πρωτοβουλία από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες συνεχίζουν να διευρύνουν σταθερά την περίμετρο ελέγχου τους.
Στον τομέα Pokrovsk, ρωσικές ομάδες κρούσης εμπλέκονται σε σφοδρές μάχες εντός του Uspenivka, ενώ καταγράφουν σταδιακά κέρδη στις δασικές περιοχές πέριξ.
Ιδιαίτερα έντονες συγκρούσεις μαίνονται κοντά στο Zvereve και καθ’ όλο το μήκος του οδικού άξονα Kotlyne–Pokrovsk, με τις ρωσικές δυνάμεις πλέον να πλησιάζουν τα προάστια της πόλης.
Ο ουκρανικός στρατός εκφράζει ανησυχίες ότι η Μόσχα ενδέχεται να επιδιώξει την προσέγγιση της περιοχής Dnipropetrovsk μέχρι την Ημέρα της Νίκης, στις 9 Μαΐου, παρότι οι ρωσικές κινήσεις παραμένουν περισσότερο μεθοδικές παρά ταχύτατες.
Ωστόσο, το σωρευτικό αποτέλεσμα των επιχειρήσεων επιβαρύνει διαρκώς τις ουκρανικές άμυνες.
Με τις ρωσικές δυνάμεις να καταγράφουν ταυτόχρονα πρόοδο και στην ανατολική πτέρυγα κοντά στο Myrolyubivka, η συνολική επιχειρησιακή δυναμική παραπέμπει σε μια στοχευμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της ουκρανικής παρουσίας στην περιοχή, ενόψει πιθανών μεγαλύτερων επιθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης