Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να μεσολαβήσει στη σύγκρουση Ινδίας και Πακιστάν

Lavrov: Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να μεσολαβήσει στη σύγκρουση Ινδίας και Πακιστάν

Η τρομοκρατική επίθεση την περασμένη εβδομάδα σκότωσε τουλάχιστον 26 ανθρώπους στον τουριστικό προορισμό των Ιμαλαΐων

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov επιβεβαίωσε στον Πακιστανό Υπουργό Εξωτερικών Ishaq Dar την ετοιμότητα της Μόσχας να βοηθήσει στην επίλυση της αντιπαράθεσης μεταξύ Νέου Δελχί και Ισλαμαμπάντ, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών στο Telegram μετά από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο αξιωματούχων τη Κυριακή 4 Μαΐου .
«Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη σημαντική αύξηση των εντάσεων μεταξύ Νέου Δελχί και Ισλαμαμπάντ.
Η ρωσική πλευρά τόνισε την ετοιμότητά της να συμβάλει σε μια πολιτική διευθέτηση της κατάστασης που προέκυψε ως αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης στις 22 Απριλίου στην περιοχή Pahalgam, με την επιφύλαξη της αμοιβαίας επιθυμίας του Ισλαμαμπάντ και του Νέου Δελχί», ανέφερε το υπουργείο.
Επίσης, οι υπουργοί συζήτησαν διάφορες πτυχές της ρωσο-πακιστανικής συνεργασίας.
Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πακιστάν, πρόσθεσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Κάθε βράδυ, για μια εβδομάδα μετά την τρομοκρατική επίθεση στην δημοφιλή τουριστική πόλη Pahalgam, στην επικράτεια Τζαμού και Κασμίρ, το Νέο Δελχί κατέγραψε πυροβολισμούς εναντίον του πακιστανικού στρατού στη γραμμή ελέγχου.
Η τελευταία ανταλλαγή πυροβολισμών ήταν ήδη η 10η. Οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ινδίας και του Πακιστάν είχαν συνομιλίες την Τρίτη (29/4), όπου η Ινδία εξέφρασε την διαμαρτυρία της. Το Νέο Δελχί προειδοποίησε το Ισλαμαμπάντ για αδικαιολόγητες παραβιάσεις του καθεστώτος εκεχειρίας από τον πακιστανικό στρατό κατά μήκος της γραμμής ελέγχου.
Η τρομοκρατική επίθεση την περασμένη εβδομάδα σκότωσε τουλάχιστον 26 άτομα στον τουριστικό προορισμό των Ιμαλαΐων.
Η περιοχή με μουσουλμανική πλειοψηφία διεκδικείται τόσο από την Ινδία όσο και από το Πακιστάν και έχει υπάρξει πεδίο αρκετών πολέμων, εξεγέρσεων και διπλωματικών αντιπαραθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης